• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
CHP yönetimindeki İBB'nin 3 yıllık dönemi düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen ve çok sayıda gazetecinin katılım gösterdiği basın toplantısı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin açılış konuşmasıyla başladı.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun bir sunum gerçekleştirdiği basın toplantısında, 2019 yılında göreve gelen yeni İBB yönetiminin geçen 1000 günde ne yaptığı ve ne yapmadığı anlatıldı. Yapılan konuşmalarda, geride kalan 1000 gün İstanbul'un kayıp yılları olarak nitelendirildi.

 

İstanbul ve İstanbulluların sükût-u hayale uğratıldığını ve hak ettiği hizmetten mahrum bırakıldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, geride kalan süreci farklı başlıklar altında ele alarak değerlendirdi.

İlk dönemin 'algı balonları ve bahaneler' dönemi olduğunu, bu süreçte Ekrem İmamoğlu'nun birlikte çalıştığı ajansın talimatları ile göreve geldiği günden bugüne, her iki cümlesinden birini "engelleniyorum" algısı üzerine kurduğunu söyledi.

Kabaktepe, Nerede yanlış yapsa, nereyi eksik bıraksa, ne zaman tepki alsa, hemen 'engelleniyoruz' feryadı ile beceriksizliklerin üzerini örtmeye kalktı." dedi.

"AK Parti döneminde yüzde 80'i bitmiş projelerin sanki tamamı kendi dönemlerinde yapılmış gibi gösteriyor"

İmamoğlu'nun göreve geldiğinin ikinci döneminde "guguk kuşu siyaseti" yürüttüğünü belirten Kapaktepe, "Bilirsiniz, guguk kuşları yuva yapmaz, yuva yapan başka bir kuşun yuvasını sahiplenir ve yavrusunu ona büyüttürür. Sayın İmamoğlu, ne yazık ki İstanbul’a değer katacak yeni projeleri kendisi ve ekibi yapmak yerine rahmetli Kadir ağabey (İBB eski başkanı Dr. Kadir Topbaş) döneminde başlamış olan projelerin bir kısmını devam ettirmiş ve bitirmiştir. Bunu da tebrik ediyoruz ancak başta Eyüpsultan'da olan hafifi tramvay olmak üzere son açılan halk ekmek fabrikası, guguk kuşu mantığıyla AK Parti döneminde yüzde 80'i bitmiş projelerin sanki tamamı kendi dönemlerinde planlanmış gibi yapılmasını da esefle kınıyorum." diye konuştu.

"Verilen sözler tutulmadı:  binden fazla işçi çıkarıldı yerine 3 katı işçi işe alındı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'nin elde edeceği hiçbir belediyede tek bir işçi bile çıkarmayacakları sözünü tutmadıklarını vurgulayan Kabaktepe, "Doğrudur, bir kişiyi işten çıkarmadılar ama 14 binin üzerinde işçiyi işten çıkardılar. 14 bin kişi İBB'de fazlalıksa yerine neden 3 katı işçi alındı? Eğer fazlalık değilse sadece siyasi görüşlerinden dolayı mı hukuku, özgürlüğü, insan haklarını, emeği ve alın terini yok sayarak bu süreci gerçekleştirdiniz?" şeklinde konuştu.

İstanbul'da yaşanan tüm krizlerde Ekrem İmamoğlu'nun tatilde olduğunu ve yaşananlara rağmen geri dönmediğini hatırlatan Kabaktepe,  hiç kimsenin tatile gidişi sorgulamadığını ancak kriz anında neden görevinin başında olmadığını sorguladığını ifade etti.

İmamoğlu'nun kendisini destekleyenler tarafından dahi artık yalnız bırakıldığı bir döneme girildiğini vurgulayan Kabaktepe, son sel felaketinden sonra kendisini destekleyenlerin de 'bu kadar da olmaz!' diyerek eleştirdiklerini söyledi.

"Beceriksiz ve başarısız bir yönetimi hep birlikte tecrübe ederek 3 yılı geride bıraktık"

Kabaktepe, son olarak, "Misafir başkanın umut pazarlayarak ve algılar üzerine bina ederek çıktığı yolda, bırakın daha iyisini yapmak, tabir yerinde ise işleyen sistemi bozduğu, beceriksiz ve başarısız bir yönetimi hep birlikte tecrübe ederek 3 yılı geride bıraktık. Eleştiri ve tenkitlerimiz, bir sonraki seçimde, bırakın İstanbul’u, Beylikdüzü'nü bile kazanma ihtimali olmayan turist başkanın, bu kadim şehre 1000 gün kaybettirdiğini bir kez daha göstererek, İstanbul'un kalan 2 yılı en az hasarla tamamlamasını sağlamak. Sonrasında inşallah, AK Parti kadroları olarak ehliyet ve liyakatli kadrolarımızla İstanbul'u özlemini çektiği günlere döndürecek, kaybedilen 5 yılı telafi edecek, yeniden bir başarı hikâyesi yazmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"İBB meclisinde İstanbullular adına yanlışa yanlış dedik"

2019 yerel seçimlerinden sonra İstanbul'un yaşamış olduğu süreç ve süreçle ilgili yönetimin ve İBB meclisinde AK Parti grubunun 1000 günlük süreçte İBB yönetiminin İstanbul'u nereden nereye getirdiğini veya nereye götürdüğünü verilerle anlatan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "3 yıllık süreç içerisinde muhalefet tarzımızı 5 temel cümle ile ifade edebilirim. Önce gözlem yaptık. Bununla birlikte yapılan iftiralara cevap verdik. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra İstanbul tarihe yeni bir tanıklık yaptı. 25 yıldan beri İstanbul'u yöneten bir siyasal zihniyet farklı bir siyasal zihniyetle değişime uğradı. Bu değişimle biz 25 yıllık sürecin muhasebesini yaparken onlar hiç beklemedikleri bir kazanımla bir bocalama ile başladılar. Bu bocalama içerisinde biz gözlem yaptık. Bu gözlemi yaparken 25 yıl İstanbul'u yönetirken İstanbul'a yaptığımız hizmetlerin gururuyla, İstanbullulara yaptığımızı hizmetin güvencesiyle ilk günden itibaren 25 yılımızı gururla savunmanın, iftiralara cevap verme sürecini takip ettik. İkincisi ise ikaz ve öneri; Dedik ki siz bu kenti yönetirken şunları yanlış yapıyorsunuz. Öyle şeylerle karşılaştık ki, mevcut söyleyecekleri bir şey olmadığı için sürekli 25 yıl ile ilgili iftiralar atmaya devam ettikleri için buna cevap vermekle birlikte ikaz ve önerilerimiz de yaptık. Bu eleştirilere dikkat edin! Bizi sizi, değil İstanbul'un geleceğini düşünmek ve her şeyden önemlisi İstanbulluların bize emanet ettiği denetim görevini yapmak adına denetim yapmakla sorumluyuz." dedi.

Yapılanlarla ilgili İstanbullular adına hesap sorduklarını, yapılan güzel işleri tebrik edip yanlışlara da dur dediklerini vurgulayan Göksu, denetim ile birlikte hesap verme görevlerini, de yerine getirdiklerini ifade etti.

"AK Parti döneminde başlayan projeleri kendileri yapmış gibi gösteriyorlar"

CHP'li İBB yönetiminin AK parti döneminde başlatılan projeleri kendisine mal ettiğini belirten Göksu, "Rahmetli Kadir Topbaş döneminde ıslah çalışmaları başlayan Kurbağalı Dere, 2019'da büyük ölçüde yapıldı ve bazı haber sitelerinde de yer aldı. İBB başkanı 2020 yılında kenardan nereden çektiyse bir toprak çekerek Kurbağalı Dere böyleydi diyor. Üsküdar'da meydan deniz ile buluşuyordu, çözdük diyor. AK Parti döneminde Üsküdar'da yağmur baskınlarıyla ilgili yapılan çalışmaların tünel kazıları, açılış törenleri ve yapılan işler var. Bunu da çözdük diyor. 1994 yılında Merter'de yapılan bir katlı otoparkı 2020 yılında yaptığı paylaşımla hizmete açıklarını söylüyor. Cemal Kamacı Spor Kompleksi'ni yeniden inşa ederek açtıklarını söylüyor. Yani inkâr, iftira, intihal ve yalan..."diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir