• DOLAR 32.508
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2479.936
  • ...
Vali Mutlu`dan Gezi Parkı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter`dan yaptığı açıklamada, polisin Taksim Meydanı`na girmesinin sebebinin, Atatürk Kültür Merkezi üzerindeki pankart ve resimleri kaldırmak olduğunu bildirdi.

Mutlu, eylemcilere, Gezi Parkı`na ve Taksim`e dokunulmayacağını belirterek, insanların bu yönde uyarılmasını talep etti.

Açıklamaları doğrultusunda çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Mutlu, "Gezi Parkında bekleyen gençlere teşekkür ederim. Küçük bazı çatışmalar oldu meraklanmayın" ifadesini kullandı.

Mutlu`nun, sayfasında yer alan bazı Twitler şöyle:

"Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,Gezi`de bekleyin. Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim. Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan materyaller kullandılar.Amaçlarının polisin aşırı gaz kullandığı intibası yaratmak olduğunu bilelim."

Bu arada Vali Mutlu`nun açıklamasının ardından polis Taksim Meydanı`na girerek meydandaki afiş ve pankartları toplamaşya başladı.

Polis ekipleri yaptıkları anonsta amaçlarının Taksim Gezi parkına medahale olmadığını duyurdu.

Polisin afiş ve pankartları toplaması sırasında ufak çaplı gerginlikler yaşandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir