• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Yaz Kur'an kursu öğrencileri farklı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl yüzbinlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, 27 Haziran 2022 Pazartesi itibariyle Türkiye genelinde 90 bini aşkın cami ve binlerce Kur'an kursunda başlamasının ardından eğitimler farklı etkinliklerle devam ediyor.

Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılınacağı öğretiliyor. Her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak çocukların manevi gelişimine katkı sağlanıyor.

 

Adıyaman Mevlana Camii Kur'an kursu öğrencileri camide oynadıkları farklı oyunların yanı sıra hayırseverlerin katkısıyla çeşitli ikramlarla da keyifli vakit geçiriyorlar.

Kur'an kursu öğreticisi Rukiye Karahan çocukların keyifli vakit geçirmeleri ve eğitimlerini en güzel şekilde almaları için çabaladıklarını belirtti.

Karahan, "Her yaz tatilinde olduğu gibi bu yaz da çocuklarımız Allah rızası için Kur'an kurslarına geliyor. Çocuklarımız vakitlerini Allah yoluna ayırarak temel dini bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Elif-ba derslerini öğreniyorlar. Her yaz olduğu gibi bu yaz da farklı etkinliklerle kursları daha neşeli hale getirmeye çalışıyoruz. Yüzme havuzlarına gidiyoruz. İp atlama, mendil kapmaca gibi çeşitli oyun ve etkinliklerle onları sevindirmeye çalışıyoruz. Bugün de çocuklarımızı bir hayırsever vatandaşın desteğiyle farkındalık oluşması adına lokantaya götüreceğiz. Rabbim hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir