• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Hz. Meryem Kızıltepe'de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe'de (Qoser) "Hz. Meryem'i Anma ve Anlama" etkinliği düzenlendi. Programda Hz Meryem'in mücadelesi ve Müslüman kadınlar için örnekliği anlatıldı.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan programda TESÇAĞ'ın faaliyetlerini anlatan bir sunum da yapıldı. Programda konuşan Eğitimci Arzuhal Dağlı, Tesettüre Çağrı Platformu çatısı altında yapılan bu programın amacının bayanlara Hz. Meryem'i Meryem kılan iffetini, edebini, hayâsını ve takvasını bir nebze olsun anlatmak olduğunu ifade etti.

Hz Meryem'in kişiliğinde Müslüman kadınlar için yol gösterici örnekler olduğuna dikkat çeken Dağlı "Dünya kadınlarına üstün kılınan Hz. Meryem, iffeti, tesettürü, edebi ve hayâsıyla Allah'ın rızasına ulaşıp yüce bir makama ulaşmıştı. Bizlerde bugün Hz. Meryem misali özümüze dönmeliyiz ancak bu şekilde Allah'ın rızasını kazanmış oluruz. Mademki Allah'ın bir Müslüman'dan razı olabilmesi iffet, hayâ ve tesettürden geçiyor, o zaman hep beraber iffetin kalesi olan Hz. Meryem'e bakıp Müslüman bir kadın nasıl olmalı öğrenmeliyiz." İfadelerini kullandı.

Dağlı, konuşmasını " Bu programın Meryem gibi nesillere vesile olmasını yüce Allah'tan diliyoruz" sözleri ile bitirdi.

Programda Kürtçe olarak bir konuşma yapan Eğitimci Safiye Ertaş ise Hz Meryem'in yaşanılması gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Herkes kendi köyünde, mahallesinde, toplumunda ve evinde birer Hz. Meryem olmalı. Hz. Meryem'in yüklendiği misyonu taşımalı ve sahip çıkmalıdır.

Yüce Allah, Hz. Meryem'in şahsında bizlere şunu söylüyor; 'Sizler de Hz. Meryem gibi Rabbinize teslim olun ve Onun ipine sarılın. Rabbinize secde edin hep birlikte bir çatı altında toplanın ve Allah'a teslim olanlardan olun."


Programda Hz. Meryem'i konu edinen kısa bir skeç sahnelendirildi. Skeçi izleyen bayanlar duygulu anlar yaşadılar.

Program ilahi ve şiirlerin okunmasından sonra yapılan dua ile sona erdi. (Masum Erden- Eşref Gümüş-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir