• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
Çiçek`ten Önemli Mesajlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türkiye`nin ev sahipliğinde Ankara`da yapılıyor. Türkçe konuşan ülkeler Türk Dünyasının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, "Birlikte olduğumuz sürece Türk dünyasının sesini bütün dünyaya duyurabiliriz" dedi.

4. GENEL KURUL ANKARA`DA

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi 4`üncü Genel Kurul Toplantısı Ankara`da gerçekleştiriliyor.

Üye ülkeler Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkiye`den meclis başkanları toplantı öncesi Anıtkabir`i ziyaret etti. Meclis Başkanları daha sonra toplantıda biraraya geldi.

Toplantıda konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Değerli kardeşlerim, karındaşlarım, kemik kardeşlerim demek ve sizleri Ankara`da görmekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bizler birlikte oldukça Türk Dünyasının sesini dünyaya duyurabilir ,uluslararası arenada hak ettiğimiz yeri alabiliriz" dedi.

Meclis Başkanı Çiçek, yüzyıllardır süren ortak bir geçmiş ve sonsuzluğa kadar devam edecek kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini belirtti.

Çiçek, "TÜRKPA sayesinde halklarımız ve tüm kurumlarımız arasında daha sıkı bir işbirliğinin temellerini atarak 21`inci yüzyılın Türk dünyasına yakışır bir birlik oluşturmak biz Meclis Başkanları ve milletvekillerinin görevidir" diye konuştu.

"ULUSLARARASI KURULUŞLARA ADAYLIKLAR DESTEKLENMELİ"

TÜRKPA üyesi ülkelerden, uluslararası kuruluşlardaki adaylıkların desteklenmesini isteyen Çiçek, şunları söyledi:

"Türkiye`nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığını, İstanbul`un 2020 yılında düzenlenecek olimpiyatlyara adaylığını İzmir`in 2020 EXPO ev sahipliği adaylığını hatırlatmak istiyorum. Bu adaylıklar gerçekleşirse Türk Dünyası BM`de temsil edilecek."

Konuk meclis başkanları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ü de ziyaret etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir