• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
İki lider Soçi'de görüşecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de görüşecek. 5 Ağustos'ta gerçekleşecek  olan görüşmede iki liderin masasında tahıl koridoru, Rusya-Ukrayna savaşı, Türkiye'nin olası Suriye operasyonu ve Akkuyu Nükleer Santrali olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ağustos'ta Putin’le Soçi'de bir araya gelecek. Dünyanın yakından takip edeceği ziyarette iki liderin masasında önemli konular var.

Liderlerin gündeminde neler var?

Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği olası operasyon, Suriye'deki son gelişmelerin ardından aylardır devam eden Rusya- Ukrayna arasındaki savaş da görüşmenin ana maddesi olacak. Türkiye'nin çabasıyla imzalanan tahıl anlaşması ile oluşturulan tahıl koridoru da liderlerin gündeminde olması bekleniliyor. Gemilerin geçişi, anlaşmaya dair diğer detaylar ve sevkiyatlara dair gelişmeler değerlendirilecek.

Kremlin'den yapılan açıklamada da iki liderin Soçi buluşmasında tahıl koridorundaki olumlu sürecin daha da geliştirilerek sürdürülmesi için yapılması gerekenlerin ele alınacağı duyuruldu. Akkuyu Nükleer Santrali de Putin ve Erdoğan'ın görüşmede üzerinde duracağı diğer konulardan biri olacak.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir