• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Müftülüğü ve Lâdik Belediyesi tarafından organize edilen bir programla anıldı.


Program Lâdik Çalıbağı mevkiinde yapıldı. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, İl Müftüsü Şükür Özbuğday, Konya büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Lâdik Belediye başkanı Şükrü Tınas, siyasi partilerin liderleri ve Lâdik halkının katıldığı program tasavvuf müziği konseri ile başladı.


Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, büyük zatlar anıldığında o mekana güzelliklerin indiğini, manevi bir havanın hakim olduğunu belirterek, Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri'ni anma programında da bu güzellikleri yaşadıklarını dile getirdi.



Yeni nesillere büyüklerin hallerinin anlatmanın, doğru örneklerini önlerine koymanın son derece öneli olduğunu vurgulayan Akyürek, "Allah dostları, veli kulları gökteki yıldızlar gibidir. Onlar karanlıkta ışığımız olurlar. Yolumuzu şaşırdığımızda kutup yıldızımız olurlar. Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri de böyle maneviyat yıldızlarımızdandır. Konya'da maneviyat yıldızlarımızı bir gezi güzergâhı şeklinde düzenlemeye çalışıyoruz. Türbeleri, zaviyeleri harap olanlar var. Onların tamamının ihya edilmesi için çalışmalarımız var. Onları yeni nesillere tanıtacak mekânlar, kültür evleri, kütüphaneler ve sohbet evlerini de mutlaka oluşturmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.


AK Parti Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ise yaptığı konuşmada, "İnsanların zengin olması mutlu olmalarına yetmiyor. Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri gibi gönül ehli insanlarında mutlaka olması lazım. Bu tür programlar bu açıdan büyük önem taşıyor" dedi.


Program Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerinin torunu Mehmet Elma ve Abdurrahman Büyükkörükçü'nün yaptıkları konuşmalardan sonra sona erdi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir