• DOLAR 32.591
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2497.251
  • ...
`Gezi Eylemi Çözüm Sürecini Zayıflatmaya Yönelik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Süreci Değerlendirme Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gezi Parkı`nda yaşanan olayların süreci zayıflatmaya yönelik bir adım olduğunu ifade eden Şahin, çözüm komisyonunun çalışmalarını sahada sürdüreceğini belirtti.

Şahin, şunları söyledi:

"Şimdi çözüm sürecinin elbetteki saha çalışması gerçekleşecek. Şu an itibarıyla, sahaya zaten cuma günü itibarıyla inilmiş durumda. Kurmuş olduğumuz alt komisyonlar cezaevlerini ziyaret edecek. Maalesef Gezi Parkı olayları başlangıçtaki sadece bir çevreci hareket duyarlılığı ile devam etmiş bir hareket değil. Çevreci duyarlılığın ötesine geçmiş ve sonuçlar itibarıyla bu ülkenin en önemli bir meselesi olan ve çözülmeye yüz tutmuş olan Kürt meselesinin çözümü noktasında irade göstermiş olan iktidarı, zayıflatmaya yönelik de bir adım. Bu girişilen samimi adımların akametine uğratılması adına, düşünülmüş ve şu an itibarıyla tamamen buna yönelik olduğunu düşünüyorum."

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir