• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Sağlık Bakanlığı iddiaları yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliğinin "Hastaneler eylemcileri fişliyor, kayıtlarını ayrı tutuyor ve bilgiler polisle paylaşılıyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gösteriler nedeniyle sağlık hizmetine ihtiyaç duyan ve sağlık kuruluşuna başvuran vatandaşlarımızın sağlık kayıtları titizlikle tutulmaktadır. Tutulan bu sağlık kayıtları ve bunlardan oluşan sağlık istatistikleri, kamuoyunun sağlığı için değerlendirilmektedir. Dolayısıyla haberlerde yer alan 'Gösterilere katılan vatandaşlarımızın tespit edilmesi için bu kayıtların tutulduğu' iddiaları tamamen asılsızdır" ifadelerine yer verildi.


Sağlık kuruluşlarına başvuran ve sağlık kaydı tutulan herkesin mahremiyetinin dikkatle korunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, "Hasta ve insan hakları çerçevesinde bu vatandaşlarımızın sağlık kayıtlarının haberlerde iddia edildiği gibi, 'Güvenlik güçleri ile paylaşılması' asla söz konusu değildir" denildi.


Açıklamada, TTB gibi bir meslek örgütünün asılsız iddialarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinin üzüntü verici olduğunu belirtti.(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir