• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
"Yerli tramvay bu ay sonunda raylarda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Eskişehir'in Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, beraberindeki işadamlarıyla Türkiye'nin ilk yerli tramvayının üretim süreci hakkında bilgi almak için Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Altepe, raylı sistem araçlarının da günümüzde tüm şehirlerin gündeminde olduğunu belirterek, "Çünkü yurtdışından alınan bu araçlara büyük paralar ödüyoruz. Biz göreve gelir gelmez 'Bunu mutlaka yerli olarak üretmeliyiz' dedik. Her ne kadar pek inanan olmasa da bunu 3 yıl gibi kısa bir sürede başardık. Büyükşehir Belediyemizin sanayii yönlendirmesiyle üretimi gerçekleşen tramvay, dünya standartlarına sahip ve tüm sertifikaları alındı. Açtığımız ihaleyi de üretimi yapan firma aldı ve bu ay sonunda yerli tramvaylar Bursa caddelerine çıkmış olacak. Bursa'nın bu alandaki çabalarıyla Bakanlık da ithalata yüzde 51 yerli şartı koydu. Bunun yanında yerli tramvayı üreten firma şimdi Avrupa'nın hızlı tren altyapılarını yapmaya başladı. Bu çalışma sanayiye farklı bir boyut kazandırdı" dedi.


Bu yatırımı yerinde görmek için Bursa'ya geldiklerini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, "Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını Eskişehir'den büyük bir ilgiyle takip ediyoruz" dedi.


Cari açığın kapatılması için yüksek teknolojili ürünlerin Türkiye'de üretilmesinin önem taşıdığını dile getiren MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca da, "İleri teknoloji gerektiren hafif raylı sistem araçlarının Türkiye'de üretilmesi bu anlamda önemli bir kazançtır" ifadelerini kullandı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir