• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
PTT'deki taşeron işçilerden iş bırakma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PTT'de çalışan 520 taşeron işçi, son zamanlarda yapılan mobbing ve daha düşük maaşlı sözleşmeyi imzalamaya mecbur bırakıldıkları gerekçesiyle bugün itibariyle iş bıraktı.
Taşeron PTT çalışanları, seslerini duyurmak için Beşevler Mahallesi'nde bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde toplandı.

PTT-Sen Örgütlenme Sekreteri Emin Bil, "Biz PTT çalışan taşeron işçileriyiz. KHK'yla bir milyon kişi kadroya geçti. PTT’deki taşeron çalışan arkadaşlarımız maalesef kadrolaşmaya bir türlü geçemedi." dedi.

"Anayasa ve kanunlara aykırı olarak tebligat yaptırılıyor"

İmzalatılmak istenen sözleşmenin, yıllardan beri sabit bir sözleşme olduğunu belirten Bil, "Bu sözleşmenin içeriği yüzde 30-35 ve yüzde 40 olarak bize asgari ücretin yüzde 30-40 olarak sözleşme imzalatırken bu yeni sözleşme döneminde asgari ücretin yüzde 10-20 olarak maaşlarımız düşürülmüştür. Bu nedenle bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Haklarımız yeniliyor. Ayrıca bize anayasa ve kanunlara aykırı olarak tebligat yaptırılıyor. Memur eliyle yapılması gereken tebligatları biz taşeron işçilere yaptırılıyor. Bize kadro gelmediğinden dolayı memurun işini yapıyoruz. Asil iş yapmamıza rağmen memurun almış olduğu hiçbir hakları biz alamıyoruz. Bizim eylemimiz bundan dolayıdır." dedi.

"Yeni sözleşmeyi kabul etmiyoruz"

Ekonomik şartların bu halde yükselmesinde enflasyonun yüzde 100'lere çıkmasına rağmen maaşlarında güncelleme olması beklenirken daha çok maaşlarının düştüğünü gördüklerini söyleyen Bil, "Bu sebepten dolayı eylemi gerçekleştirmek durumundayız. Bizim taleplerimiz var olan sözleşmenin devamını istiyor ve üstüne yol ve yemeğin de ilave edilmesini istiyoruz. Tebligatın taşeron firma çalışanları olarak yaptırılmamasını talep ediyoruz. Mesailerimizin verilmesini istiyoruz. Çalışma saatlerimiz belli değil. Çalışma saatlerimizin artık netleşmesini talep ediyoruz. Tatil ve ulusal bayramlarda memurlar izin yaparken taşeron arkadaşlarımız bundan yararlanamıyor. Cumhurbaşkanı Kararnamesi olan tatil ve ulusal günlerde kamuda çalışan taşeron işçilerine de uygulanmasını istiyoruz. Yeni sözleşmeyi kabul etmiyoruz." diye konuştu.

İşçiler sorunlarının çözüme ulaşacağı güne kadar iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir