• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...

BATMAN - Ajans Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay eşliğinde Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Selim Duran, Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alper Demir ve Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen'den oluşan 4 kişilik bir heyetle çeşitli sektörlerden işletmeler ziyaret edildi.

 

Yatırım çağrısı kapsamında Gaziantep firmalarından Acarsan, Beşler Un ve Makarna, Altunkaya, Kadooğlu, Akay Gıda ve Asbesin firmaları yerinde ziyaret edilerek işletme sahipleri ve yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

 

Firmalar DİKA'nın bu girişimini takdir ettiklerini belirterek Ajans'ın teşvik, danışmanlık ve sunduğu yatırım avantajları doğrultusunda yatırım olanaklarını değerlendireceklerini ifade ettiler.

 

İşletmelerin yansıra çeşitli kurum ve kuruluş ziyaretleri gerçekleştiren heyet, beş bölümden oluşan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili M. Özer Özcan'ı ziyaret ederek OSB hizmetleri ve gelişimi hakkında bilgi aldı.

 

Gaziantep Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Şubesi'nin organize ettiği işadamlarından oluşan buluşmada girişimcilerle bir araya gelen DİKA heyeti, bölgedeki yatırım ortamı ve avantajları hakkında bilgiler verdi.

 

Yeni Teşvik Sistemi'nde DİKA bölge illerinin en avantajlı kategori olan 6. bölgede olması nedeniyle, Dicle Kalkınma Ajansı, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın teşvik, muafiyetler, hibe ve kredilerinin bölge illerinde yatırım için büyük avantajlar sağladığı ifade edildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)