• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
İLKHA'dan Diyarbakır Valisine nezaket ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son valiler kararnamesiyle Diyarbakır'a atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret eden İlke Haber Ajansı (İLKHA) heyetini, Kıraç makamında kabul etti. Ziyarette İLKHA Yönetim Kurulu Başkanı ve sahibi Üzeyir Yılmaz, Genel Müdür Mahmut İrtem, Haber Müdürü Fırat Han, Diyarbakır Bölge Temsilcisi Osman İçli katıldılar.

 

Karşılıklı tanışmadan sonra basının önemine değinen Vali Mustafa Cahit Kıraç, ajansın çalışması hakkında bilgi aldı.

 

Vali Kıraç, Diyarbakır'ın basında iyi tanıtılması gerektiğini söyleyerek, "Diyarbakır'ın Peygamberler ve Sahabeler şehri olarak tanıtılması gerekir, şehrin bu şekilde tanıtılması bizim için çok önemlidir" dedi.

 

Basın olarak halkın sorunlarını maddi ve manevi değerlerini dile getirmek ve duyurmak için üzerilerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Mahmut İrtem, "Gerek bölgemizin gerekse Diyarbakır'ın özellikle Diyarbakır'ın kültürel, tarihi ve inanç değerleri üzerinde durarak buraları böyle tanıtmanın gayretindeyiz. Bu yeni sürecin Türkiye için açılmış yeni bir sayfa olarak, değerlendiriyoruz" dedi.

 

İrtem daha sonra, ulusal basının metropollerin dışına fazla çıkmadığını belirterek, "Biz İLKHA olarak, gerek metropollerde gerekse taşrada halkımızın sorunlarını duyurmaya çalışıyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

Daha sonra gelen Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları'nın katılımıyla devam eden ziyaret, karşılıklı başarı temennileriyle sona erdi. (Hüseyin Asana - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir