• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR Derik İlçe Teşkilatı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Derik İlçe Teşkilatının açılışı için çevre ilçelerden de gelen partililerin konvoy halinde ilçede dolaşmasının ardından teşkilat binası önünde toplanıldı. Açılışa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şani, GİK üyesi Şehzade Demir, Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Derik İlçe Başkanı Sabri Dinç bir konuşma yaptı.
Dinç konuşmasında, "Bize sıklıkla sorulan bir soru var. Gerek bölgemizde gerek ülkemizde pek çok büyük parti varken neden yeni bir parti olan HÜDA PAR'a ihtiyaç duyuldu? Ancak HÜDA PAR yeni bir parti değildir. Davası Hz. Âdem'den başlamış ve daha sonra yeryüzüne inen kaç Peygamber varsa onlarla devam etmiştir. Peygamberlerin ardından bölgemizde de Şeyh Said ve Bediüzzaman gibi zatlarla süregelmiştir. Şimdi de bu büyük davayı HÜDA PAR omuzlamıştır. Bu yüzden Hür Dava Partisi yeni bir parti değildir" dedi.


Açılışta konuşan Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, "Bize soruyorlar HÜDA PAR'a ihtiyaç var mıdır? Evet, Hür Dava Partisine ihtiyaç vardır. Eğer ülkemizde, bölgemizde hâlâ yargı önünde engeller bulunuyorsa, Kürt sorunun çözümü konusunda on binlerce mazlumun ölümüne rağmen tarafların siyasi samimiyetsizlikleri devam ediyorsa ve bu konular siyasi rant olarak kullanılıyorsa, HÜDA PAR'a ihtiyaç vardır. Bu nedenle partimiz ülke siyasetinde kardeş halkların geleceği için önemli bir rol oynayacak ve inşallah hayırlı hizmetlerde bulunacaktır" ifadelerini kullandı.


Açılışta bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, "Ey kardeşler! Bizler yine hayırlı bir iş için burada toplandık. İnşallah bu hayır kapısı başta Derik halkına, Kürdistan'a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirir. Belki bugün açacağımız hayır kapısını bazılarınız yeni tanıyacaksınız, ama önceki kardeşlerimizin dediği gibi sizler bizi baştan beri tanıyorsunuz. Bizler sizin kardeşiniz. Ey kardeşler! Biz diyoruz ki Kürt halkı için, mazlum halk için, Müslüman halk için ne lazımsa ne gerekirse yapılmalıdır. Herkes dinini, hayatını özgürce yaşayabilmelidir" dedi.


Konuşmaların ardından salavatlar eşliğinde Derik İlçe Teşkilatı açıldı. Açılışın ardından parti yetkilileri halkın tebriklerini kabul etti.


Açılış töreni yapılan dua ile sona erdi.(Masum Erden/Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir