• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
Mağdur aileler sergi açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Aile Destek Merkezi'ndeki kursiyerlerin hazırladıkları serginin açılışına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Vali Yardımcıları Mehmet Alper Çığ, Numan Tahir, Mutlu Akyol İle SYDV Müdürü Yunus Bulmuş ve davetliler katıldı.

 

Sosyal Yadımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yunus Bulmuş, Aile Destek Merkezi'nin Yeni Mahalle'de kurulan bir merkez olduğunu ifade ederek, "Bu merkezde yaklaşık 90 kursiyerimiz eğitim aldılar. 5 usta öğreticimiz var. 4 modül üzerine eğitim aldı arkadaşlar. Bu modüllerimiz; dikiş nakış, el nakışı, ahşap boyama ve giyim modülleri. Buradaki kursiyerlerimizin daha önce bu konuda bilgileri yoktu. Yaklaşık bir yıldır usta öğreticilerimizin verdiği eğitim sonucunda öğrendiler. Bugünde maharetlerini sergilediler. Buradaki Aile Destek Merkezi'mizdeki amacımız sıkıntılı, sorunu olan ve birazda dışa açılmak isteyen bayanları bir araya getirmek. Onlara yardımcı olmaktır." dedi.

 

 

"Müftülük desteğiyle Kur'an Eğitimi veriliyor"

Bulmuş, "Gönül ister ki bütün mahallelerimizde böylesi aile destek merkezlerini açalım. Hedefimiz Bingöl'ün her mahallesinde böylesi yerler yapmak. Aile Destek Merkezi'mizde; aile içi şiddet, aile eğitimi, çocuk eğitimi gibi eğitimler verilmektedir. Ayrıca Kur'an Eğitimi de verilmektedir. Yeni Mahalle'de birçok bayan kardeşimiz Kur'an-ı Kerim'i bilmiyordu. Müftülüğümüzün desteğiyle Kur'an eğitimi veriliyor. Bununda birçok faydasını gördük. Gelecekte açılacak aile destek merkezlerinde daha farklı modüller kullanacağız, memleketimiz için hayırlara vesile olur." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir