• DOLAR 32.574
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2432.771
  • ...
SON DAKİKA
Geç kalan aday KPSS'ye alınmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her sınavda olduğu gibi bu sınavlarda da gecikenler oldu. Sadece 1-2 dakika geciken adaylar bile ısrarlı taleplerine rağmen salonlara alınmadı. 

Şehitkamil ilçesine bağlı, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesinde sınava girecek olan İlke Can, kapılar kapandıktan sonra geçince görevlilerce okul bahçesine bile alınmadı.

Kapıda ki görevliye ısrarla dil dökse de sınava alınmayan aday, üzgün bir şekilde okulun önünden ayrılmak zorunda kaldı.

İLKHA’ya konuşan Can, ikinci sefer sınava gireceği için bir rahatlık içerisinde olduğundan dolayı sınava geç kaldığını belirterek, sınava geç kalan öğrenciler için bir düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kapılar kapandıktan sonra gelen öğrencilerin sınav başlama saatinden önce sınava alınması gerektiğini belirten Can, her sınav döneminde bu konuda mağduriyetlerin yaşandığını ve gerekli adımların atılması talebinde bulundu.

Can, “Sınava gelmekle alakalı ister istemez bir aksilik olabiliyor. Geç kalmak yeni mezun için daha zor bir duygudur. Çünkü 4 yıl üniversite öğrenimi ve 2 yıl sınava hazırlandıktan sonra gelip 5 dakikayla sınava geç kalmak zor bir durumdur. Ben ikinci bir şansımı denemek için sınava girmek istedim. Bununda rahatlığı olduğu için geciktim. Sınav saati 10: 15 yazıyor. Eğer bu saatten sonra gelinirse geç kalınmıştır. Fakat eğer öğrenci ya da aday, kapılar kapatıldıktan sonra gelip daha sınav başlamamışsa sınava alınması gerekiyor. Bununla ilgili bir düzenlemenin yapılması gerekiyor. Her sınavda bu görüntülerle karşılaşıyoruz. Bu konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor.” dedi. (İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir