• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Diyarbakır'da yeni itfaiye hizmet binası açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehrin yeni yerleşim bölgesi olan Kayapınar'da yeni İtfaiye Hizmet Binası yaptı. Açış töreninde tam donanımlı iki arama kurtarma itfaiye aracı da bir gösteri yaptı. Mahabad Bulvarı'nın üstündeki DİSKİ Su Deposu yanında bulunan İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Kayapınar Grubu'nun yeni hizmet binası törenle açıldı.


Diyarbakır'da ilk defa itfaiyeye özgü bir binanın açılışını gerçekleştirdiklerin belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, "Sadece itfaiyeye özgü diyorum çünkü hava -28 dereceye düştüğünde tankerler içerisindeki su donabilir. Su donduğunda ise, yangına müdahale eksik ve kusurlu olabilir. Bu itibarla da burada bulunan tesisimiz, bütün donanımıyla Türkiye'nin en donanımlı tesislerinde bir tanesini oluşturuyor" dedi.


Baydemir, Kayapınar bölgesinde yangın ihbarı aldıklarında 4-5 dakika içinde itfaiyenin müdahale edebilecek şekilde konumlandıklarını kaydetti.


Açış konuşmasının ardından yeni itfaiye binasının kurdelesi törene katılan protokol tarafından kesildi. Ardından sıkışmalı trafik kazaları, çökme, deprem gibi afetlerde etkin bir şekilde kullanılacak olan iki adet tam donanımlı itfaiye aracı sular altında geçerek bir gösteri yaptı. Daha sonra Baydemir, İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici'den yeni araçların ekipmanları hakkında bilgi aldı. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir