• DOLAR 32.586
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2430.285
  • ...
İHH Van'daki Geçici Yerleşim Merkezini kapatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da 23 Ekim ve 9 kasım 2011'de yaşanan depremlerden sonra İHH tarafından İpekyolu Caddesi üzerinde 400 konteynır ile 150 prefabrikten oluşan, bin 300 kapasiteli yerleşim merkezi açmıştı. Yaklaşık olarak 2 yıldır depremzedelere hizmet veren geçici yerleşim merkezi kiracıların da konutlarının teslim edilecek olması üzerine 15 Haziranda hizmetlerine son verecek.

 

İki yıla yakın bir süredir hizmet veriyordu
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi Ercan Çiplak, İHH'nın kentte yerleşim merkezi açan tek STK olduğunu belirterek, "Malumunuz olduğu üzere ilimizde 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde iki büyük deprem yaşandı. Afetin ardından depremzedelere yönelik konteynerkent kuran tek sivil toplum kuruluşu İHH İnsani Yardım Vakfı oldu. İki yıla yakın bir süredir hizmet veren konteynır kentimiz 15 Haziran 2013 tarihinde faaliyetine son verecek. Artçı sarsıntıların sona ermesi, hasarlı binaların onarımlarının tamamlanması ve kalıcı konutların teslim edilmesi ile birlikte konteynır kentimiz misyonunu tamamlamış bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçte de Vanımız için hizmete devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

Geçici yerleşim faaliyetlerine son vermesi ile ilgili olarak İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay'da yerleşim merkezi sakinlerine bir mektup gönderdi.

 

Konteynırların Suriyeli mültecilere gönderileceği sinyalleri verildiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

 

"Siz Vanlı kardeşlerimizin barınma sorunu çözebilmek için yaptığımız gibi Suriyeli kardeşlerimiz için de Kilis'te bin adetlik bir konteynır kent kurduk.

 

Acısıyla tatlısıyla birlikte geçirdiğimiz günler oldu. Sizlere evinizi aratmamaya gayret ettik. Şimdi bize tahsis edilen alanla ilgili idari tasarruflar, deprem sonrası normalleşme süreci ve dünyanın diğer bölgelerinde özellikle de Suriye'deki mazlumlara daha fazla destek olabilmek için size veda etmek durumundayız. Bu vedamız sadece konteynır kentimizin tasfiyesi ile ilgili kısmi bir veda... Yoksa Van'dan hiçbir zaman ayrılmadık ve ayrılmayacağız. Sizlerle geçirdiğimiz bu süre bizim için tarif edilemez bir mutluluğa neden oldu. Bir eksiğimiz, kusurumuz olduysa af ola. Şimdi sizlerden helallik istiyor ve bundan sonraki süreçte ailenizle birlikte hayırlı bir gelecek diliyoruz."

 

Geçen sene kış aylarının başlarında kapanması gündeme gelen İHH Geçici Yerleşim Merkezi, kiracıların mağdur edilmemesi için hizmetlerine devam etme kararı almıştı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir