• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Şanlıurfa'da Operasyonel Anlaşma Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile Avrupa Birliğine sunularak 9 milyon 115 bin Avro hibe desteği alan, "Şanlıurfa Pamuk Lisanslı Deposu"nun Operasyonel Anlaşma İmza Töreni; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Celalettin Güvenç ile Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla gerçekleştirildi.


9.1 milyon Avro bütçesine sahip projenin hedefinin, bölgede pamuk üreten tarımsal işletmeler ve pamuk ürünü hammaddesini işleyen sınai ve ticari firmaların rekabet edebilirliliklerinin artırılacak bir yapıya kavuşması olduğu belirtildi. Proje kapsamında Şanlıurfa ilinde 24.00 ton balya(lif pamuk) depolama kapasitesine sahip olan Pamuk Lisanslı Depoculuk sisteminin faaliyete geçirilip, bölgede hammadde işleyen iplik, dokuma ve tekstil sanayi firmalarının ortak kullanımına sunulacağı vurgulandı.


3.8 milyon Avro bütçeye sahip ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının faydalanıcısı olduğu proje sonucunda 10 adet ürünün ulusal ve uluslararası piyasalarda markalaşması amaçlanmakta olduğu ifade edildi.


Karacadağ Kalkınma Ajansının nihai faydalanıcısı olduğu 9.5 milyon Avro bütçeli projenin hedefi ise; kentin turizm altyapısını ve turizm sektöründeki KOBİ'leri güçlendirerek bir marka kültür kenti yapmak olduğu belirtildi.(Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir