• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mahallelinin başı yılanlarla dertte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Sıcaklıkların artması ile birlikte yılınlar şehir merkezlerine kadar indi. Mersin'in Tarsus ilçesi Barbaros Mahallesi sakinleri, bir hafta içerisinde evlere kadar inen ve boyları 2 metre uzunluğunda olan 4 yılanı kendi imkânları ile öldürdü.


Yılanların evlere kadar geldiklerini belirten Barbaros Mahallesi 0673 Sokakta ikamet eden Hasan Çetinkaya, son olarak çocukların oyun oynadığı sokakta, boyu 2 metreyi geçen yılan ile karşı karşıya geldiklerini belirtirken, belediyeden yılanların konutlara kadar gelmelerinin engellenmesi için çözüm bulunmasını istedi.


Hasan Çetinkaya, "Geçtiğimiz hafta içerisinde de yine boyu 2 metreyi bulan 4 tane yılanı kendi imkânlarımızla öldürdük. Özellikle zehirli yılanların sokaklarda oynayan çocuklarımıza zarar vermesinden endişe ediyoruz. Bulunduğumuz mahalle dereye ve ormanlık alana yakın bir yer olmasından dolayı, aç kalan yılanlar evlerimizin dibine kadar inebiliyor. Özellikle geceleri çok korkuyoruz. Tarsus Belediyesinden yardım bekliyoruz. Nasıl bir önlem alınacaksa alınsın. En azından evlerin kırsal ile birleştiği bölümlerden ilaçlama yapılabilir ya da başka bir yöntem bulanabilir. Artık bu korkuyu daha fazla yaşamak istemiyoruz. Bir an önce Belediye yetkilileri gelip inceleme yapsınlar ve ondan sonra alınacak önlemi bulsunlar" diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir