• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Akil Adamlar Raporda Sona Yaklaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla kurulan Akil Adamlar Heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın iki ay sonunda kendilerine sunacaklarını açıkladığı rapor için çalışmalarını sürdürüyor.

İki aydır Türkiye`nin 81 ilini karış karış gezen Akil Adamlar, illerdeki çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Raporda sahadan elde edilen bilgiler, alınan notlar, vatandaşların tepkileri ve endişeleri gibi birçok konu yer alacak. Her bölgenin daha önceden hazırlamaya başladıkları raporlar, Erdoğan`a sunulmadan önce de birleştirilerek tek rapor haline getirilecek.

Akiller çözüm süreci ile ilgili geniş çaplı rapor hazırlığı sonrası, haziran ayı sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la İstanbul`daki Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi`nde son bir toplantıda bir araya gelerek raporlarını sunması bekleniyor. Çözüm sürecinde PKK`nın çekilmesi sonrasında atılacak yeni adımlarda, akillerin hazırlayacağı geniş çaplı raporlar da dikkate alınacak.

7 AYRI RAPOR

Akil heyetler ilk etapta 7 ayrı coğrafi bölgede 7 ayrı rapor hazırlıyor. Akil Adamların bölgedeki izlenimlerinin ayrıntılı yer aldığı bu raporlar Başbakan Erdoğan`la yapılacak toplantı öncesinde birleştirilecek. Böylece sürecin ilerleyen aşamaları oluşacak nihai rapor ışığında netleşecek. Heyetin buluşmasından memnun olduğu belirtilen Başbakan Erdoğan`ın akillerle yapacağı son buluşmada, Akil Adamlara teşekkür etmesi bekleniyor.

Akil Adamların 81 ile yaptığı geziler Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı`nın koordinasyonunda gerçekleşti. Bu ziyaretlerde Akil Adamlara ulaşım, iletişim, konaklama imkanı devlet tarafından sağlanırken, geride kalan iki aylık çalışmada çalışmaları aksatacak ciddi bir sorun yaşanmadı. Akil gruplar zaman zaman marjinal grupların protestolarına maruz kalırken, akillerin çalışmalarını engelleyecek düzeye ulaşmadı.

9`ar kişiden oluşan 7 ayrı akil heyetinde, her grup kendi çalışma yöntemini ve programını kendisi belirledi. 63 Akil İnsan zaman zaman heyet halinde zaman zaman da 2`şerli gruplar halinde her ilin önde gelen STK ve kanaat önderleri ile geniş çaplı toplantılar yaparken, sık sık sokakta vatandaş ile buluştu. Akil Adamlar 2`şer 3`erli gruplar halinde il merkezlerinin yanı sıra bazı ilçelere de dağılarak, ilçelerde yaşayan vatandaşlarla buluştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir