• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
İstanbul ve Şanlıurfa'da 20 milyonluk dolandırıcılık operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul ve Şanlıurfa'da telefon ve sosyal medya aracılığıyla birçok insanı dolandırdığı iddia edilen 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 20 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı belirtildi.

Aralarında kadınların da bulunduğu şüphelilerin, dolandırıcılıktan kazandıkları paraları, sosyal medyadan banka hesaplarını kullanmak için anlaştıkları ve hesapçı olarak nitelendirilen kişilerin hesaplarına yatırdıkları belirlendi. 10 ayrı yere yapılan baskınlar sonucu 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinde vatandaşları telefonla arayıp kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslar, adınız terör örgütüne karıştı bahaneleri ile kendi banka hesaplarına para aktararak mağduriyet oluşturdukları tespit edilmiştir. Bu konular ile alakalı Güngören ilçesinde 4 şüpheli şahıs yakalanmış olup konu, ekiplerimizce detaylı incelendiğinde hesap temin eden ve temin ettiği hesaplara para gelmesi durumunda paraları çekerek kendisini yönlendiren şahıslara ulaştıran 3 şüpheli daha yakalanmış olup toplam 9 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şu an ilimiz 7 ülkemiz geneli 20 olay aydınlatılmıştır. Konu ile ilgili detaylı çalışmalarımız devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir