• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Güneydoğu için bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son günlerde Güneydoğu başta olmak üzere tüm Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava, bölgede 45-46 derece ile mevsim normallerinin üzerinde devam ediyor.

Özellikle güneş ışınlarının etkili olduğu 11 ile 16.00 saatleri arasında çocuk ve yaşlıların dikkat etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, belirtilen saatlerde mümkün mertebe güneşe çıkılmaması hususunda uyarıyor.

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Ali Cengiz, bugün itibariyle bölgedeki hava durumu tahminlerini aktarırken sıcaklıkların hafta sonu 1-2 derece düşebileceğini söyledi.

 

"Hafta sonu 3-4 derece serin geçecek"

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgede havanın az bulutlu ve açık olacağını tahmin ettiklerini belirten Cengiz, "Hava sıcaklarında 1-2 derece artış var. Şu an bölgemizdeki hava sıcaklıkları 38 ile 43 derece arasında seyrediyor. Yer yer güney kesimlerimizde 45-46 dereceyi görüyor. Bu sıcak hava nedeniyle özellikle yaşlılar ve çocukların 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmalarını istemiyoruz. Eğer çıkarlarsa da sıcağa karşı tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki hava sıcaklık bilgilerini paylaşan Cengiz, "Diyarbakır'da bugün beklediğimiz hava sıcaklığı 42, Şanlıurfa 43, Mardin 39, Siirt 41 ve Batman'da 43 derecedir. Güney ilçelerimizde özellikle Ceylanpınar, Nusaybin ve Kızıltepe'de 43 ile 45 derece arasında hava sıcaklığını tahmin ediyoruz. Cumartesi günü 1 ile 3 derece arasında düşüş tahmin ediyoruz. Cumartesi sabah saatleri itibariyle bölgemizde nispeten hava 3-4 gün daha serin olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Saat 11 ile 16.00 aralığına dikkat"

Cengiz, "Hafta boyunca bölgemizdeki hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Herhangi bir yağış olacağını da beklemiyoruz." şeklinde konuştu.

Gece saatlerinde devam edecek hava sıcaklıklarını aktaran Cengiz, "Minimum sıcaklıklarımız genelde şu anda 24-28 derece arasında seyredecektir. Hafta boyunca minimum sıcaklıkları çok önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Bazı ilçelerimizde 30 dereceye yakın olabilir ama bu hafta içi bölgemizdeki minimum hava sıcaklıkları 24-28 derece arasında olacağını söyleyebiliyoruz." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir