• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Kanalizasyon suyu mahalleden akıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 







BİTLİS - Atatürk Mahallesi sakinleri ve muhtarı açıktan akan kanalizasyon suyu sorununa yönelik Valilik ve Belediyenin duyarsızlığından oldukça şikâyetçi durumda.

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Atatürk Mahallesi Muhtarı Aslan Derya, yetkililerin insan sağlığına karşı duyarsız kaldıklarını dile getirerek, "Dört sokağın birleşiminde bulunan bir dere yatağı mevcut. bu dere yatağına akan kanalizasyon suları açık bir şekilde mahalle arasında akarak, merkezden geçen dere yatağıyla birleşmektedir. Fakat mahalle içerisinde açık bir şekilde akan bu kanalizasyon suyunun oluşturduğu kötü koku mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit etmektedir. Yetkililerden isteğimiz, yıllardır var olan bu sorunun çözülmesidir." dedi.

 

Mahalle sakinlerinden Menderes Hancı ise, "Yıllardır kanalizasyon suyu mahallenin içerisinde açık bir şekilde akmaktadır. Özellikle de sıcak yaz günlerinde kanalizasyonun mahallede oluşturduğu pis kokudan dolayı evlerimizde kalamayacak duruma gelmişiz. Defalarca mahalle sakinleri olarak bu sorunun çözülmesi için imza toplayarak yetkililere verdik. Fakat bu güne kadar yetkililerden bu sorunun çözülmesi için atılmış bir adım yoktur" ifadesini kullandı.

 

Halk sağlığının önemsenmediğini belirten mahalle sakinlerinden Cihad Uçan ise, "Mahalle içinde akan kanalizasyon suları, burada yaşayan tüm mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit etmektedir. Bu kanalizasyonun etrafında oyun oynayan çocuklar bulunmaktadır. Yetkililerin bu konuda biraz daha duyarlı davranması gerekir" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir