• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
İslam Okulunda `Kundaklama` Şüphesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Woolwich Cinayetine tepki olarak İngiltere’de 11 camiye saldırıların ardından cumartesi gece yarısına doğru içinde 120 çocuğun bulunduğu yatılı İslam Okulu’nda yangın çıktı. 130 odalı Darul Uloom Okulu’nun dershane bölümünde cumartesi gecesi saat 23.50’de çıkan yangında çocuk öğrenciler zamanında okulu boşalttı. İtfaiyenin bir saatte kontrol altına aldığı yangında dumandan zehirlenen iki çocuk hastaneye kaldırıldı. Yangında binanın yüzde 10’unun yandığı açıklandı.

Kuzey Londra’da Muswell Hill semtindeki içinde cami de bulunan Somali İslam Merkezi’nin kundaklanmasının üzerinden 3 gün geçmeden bu kez Güney Londra’da Bromley bölgesinde Chislehurst semtindeki okula yapılan saldırının da kundaklama olayı olmasından şüphelenen polis, saldırıya uğrayabilecek Müslüman yerlerini ekstra polisle koruyacağını açıkladı.

Darul Uloom Okulu 1988 yılında seçkin hafız ve din adamları yetiştirmek, öğrencilerine dini terbiye vererek daha iyi Müslüman olmalarını sağlamak amacıyla kuruldu. İngiliz basınının geniş yer verdiği olayla sabırları taşan bazı Müslüman gruplar, polisin İngiltere’de yaşayan Müslümanları yeterince koruyamamasından şikayetçi oldular.

Diğer taraftan, Metropolitan Polis Emniyet Müdürü Bernard Hogan-Howe, polisin elinden geleni yaptığını söyleyerek toplumları bölünmemeye davet etti. Emniyet Müdürü şunları söyledi:
“Son günlerde meydana gelen iki şüpheli yangını soruşturuyoruz. Neyse ki kimse yaralanmadı ama yangınların ölümle sonuçlanabileceğinin farkındayız. Saldırıya uğrayabilecek yerleri korumak için tüm polis taktiklerini uyguluyoruz. Böyle yerlerde 24 saat polis bulunduracağız .Yangınların sorumlularını bulmak için dedektiflerimiz canla başla çalışacak”

En küçük yaş grubu 11 yaşından başlayan erkek öğrencilerin yılda 3 bin sterlin vererek gittiği yatılı İslam Okulu’nun Müdürü Mustafa Musa , “Allah’tan öğrencilerimize bir şey olmadı. Dumandan fenalaşan iki öğrencimiz iyileşiyor. Biz İngiliz toplumunun bir parçasıyız Cumartesi gecesi meydana gelen yangın bizi çok üzdü. Toplumu sakin kalmaya davet ediyoruz. Sorumluların adalete teslim edilmesi için birlik olmalıyız” açıklamasını yaparken geçmişte de okullarının birçok kez tehdit aldığına ve polisin bu tehditlerden haberdar edildiğine dikkat çekti.

Bromley Emniyet Amiri Steph Roberts, okuldaki çocukların ve çalışanların pazar sabahı tekrar okula dönmelerine izin verildiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir