• DOLAR 32.532
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2493.324
  • ...

Bakan Kurum, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hafriyat çalışmasında istinat duvarı yıkılan ve temeli kayan Açelya Apartmanı ile risk altındaki 10 binanın yıkılmasının ardından yapılacak olan 8 bloktan oluşan 139 konutun temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Kurum, Başkent’te tam 91 bin konutu vatandaşa teslim ettiklerini ve Ankara’nın her yerinde kentsel dönüşüm kapsamında, binlerce sağlıksız yapıyı hızla dönüştürdüklerini ifade etti.

Bakan Kurum; Altındağ, Mamak, Kuzey Ankara, Sincan ve Yenimahalle başta olmak üzere Ankara’da tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını belirterek, “Gittiğimiz her yerde vatandaşımızın gönül rızasını alarak, 40 bin konut, 400 işyerinin inşasını tamamladık, sizlere teslim ettik. Geçtiğimiz ay Mamak’ta, 238 yeni yuvamızın kurasını çektik, Mamaklıların mutluluklarını paylaştık.” dedi.

Bakan Kurum ayrıca Kızılcahamam’da geçen yıl çıkan yangıda hasar gören Tarihi Kasaplar Çarşısı’nı da aslına uygun şekilde yeniden yaptıklarını söyledi.

Bakan Kurum, Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini de 81 ilde başlatacaklarının belirterek "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibariyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatacağız." dedi. (İLKHA)