• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
İktidarların Görünmeyen Protez Elleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Biraz açalım o zaman. Hepinizin bildiği üzere demokratik hukuk devleti olmanın olmazsa olmazları olan bağımsız (!) 3Y kuralı vardır.

YASAMA-YÜRÜTME-YARGI


Şeriata bakacak olursak İslam hukuku demektir. Şimdi 3Y kuralına dönelim İslam ülkelerinde 3Y hükümleri şeriata göre düzenlenir. Dini olmayan (laik) devletlerde ise 3Y kuralı; iktidarların istek, arzu, heves, menfaat ve endişelerine göre şekil alır.


Şimdi gelelim tüm dinlere eşit uzaklıkta olan Türkiye’ye! Sıradan bir papaz Türkiye ziyaretinde bulunsa yönetimdeki iktidar önünde el etek bağlar, esas duruşta bekler, saygıda kusur etmez. Fakat Müslüman bir ülkeden meclis başkanı aynı ziyareti gerçekleştirse ve bu ülke Müslüman bir ülke diye ilk gördüğü askere Allahın selamını verse korkudan kimse o selamı almaz.

Allahın selamı havada kalır. Doğru ya eşit uzaklıktaydık (!)


Ve biraz daha perdeyi aralayalım isterseniz. Bu ülkede kim devletin tavuğuna ‘kışt’ demişse ya da hükümet kimi kendine tehdit unsuru olarak görmüşse, sözde birbirinden bağımsız olan 3Y (yasama-yürütme-yargı) balyozunu kafalarına indirmiştir. İktidarlar bunu da parmak izi bırakmadan yapmayı başarmıştır. Çünkü protez elleri vardır iktidarın.


Son zamanlarda Türkiye’de İslami anlamda olumlu gelişmeler yaşandı. Bunlardan biri de Hür Dava Partisi’nin kurulması oldu. İslami anlamda kendini siyasette temsil edilemediğini gören İslami hassasiyetli özgür bireylerin kurduğu bir Parti.


Şimdiki iktidar, Cumhuriyetin temelinde var olan çok seslilik, çok partili hayata geçişi tam kavrayamadı sanırım. Daha yeni yeni kurulan, Hür Dava partisi Genel Başkan Yardımcıları, partinin üye ve gönüllüleri ceza yağmuruna tutuldu.


“Bu işe bir el atmalı çünkü İslamcılara kalsa dini olmayan bu devlete şeriatı hâkim kılacaklar.” korkusu düştü bazı kalplere. Ve bir korku daha “Batılı ülkeler, Türkiye’ye şeriat ülkesidir etiketini vuracak” aman Allah’ım ne büyük felaket (!)


Unutmamalı ki bu ülkede iktidarın elindeki 3Y balyozunun, 3S (Şeyh Said’e Palevi, Bediüzzaman Said Nursi, Said Şahin) gibi mağdurları vardır. Kimi Şehid edildi, kimi sürgün edildi, kimi de iktidarın protez eli olan yargının cezasına çaptırıldı.


Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizler her zaman olduğu gibi Allah`a güvendik ve O`na dayandık. O yüzden O`nun Mustazaflara verdiği Müjde ile sözlerimize son verelim. "Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!"


Mazlum GÜL / Şanlı Urfa- CEYLANPINAR

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir