• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
Mısır'a 150 adet çöp kamyonu teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Mısır'a 150 adet çöp toplama kamyonunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından teslim edildi.


Kahire'de düzenlenen teslim töreninde konuşan Bakan Bayraktar, "Başbakanımızın talimatı ile bugün dostluk ve kardeşliğin önemli bir adımını atmak üzere burada Mısırlı kardeşlerimizle beraberiz. Mısır özel sektörünün atacağı adımlar için de önemli bir fırsat haline gelecek" dedi.


Bakan Bayraktar önümüzdeki dönemlerde de Mısır ve Türkiye arasında farklı işbirlikleri yapılabileceğinin sinyallerini verdi. Bakan Bayraktar yaptığı konuşmasını söyle sürdürdü; "Dünyanın iki önemli ülkesi Türkiye ve Mısır'ın birlikteliği bu bölgeye ciddi bir katma değer kazandıracak. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 150 adet çöp toplama kamyonunun devir teslim töreni ile bu verimli ve samimi işbirliğinin somut bir neticesini hep birlikte görmekteyiz."


Mısır'a 2 milyon dolar destek
Erdoğan Bayraktar Mısır'a 2 milyon dolar destek yapılacağını, bunun bir milyon dolarının yapıldığını, bir milyon doların ise önümüzdeki dönemde yapılacağını belirtti. Bayraktar, "Mısır özel sektör için de önemli bir lokasyon. Burası özel sektör temsilcileri için kaçırılmayacak bir fırsat" şeklinde konuştu.


Türkiye ve Mısır Çevre Bakanlıkları olarak karşılıklı bir protokol akdedildiğini kaydeden Erdoğan Bayraktar; "Devir teslimini yaptığımız 150 adet çöp toplama aracı Kahire, Gizze ve İskenderiye bölgelerinde kullanılacak. Güney bölgesinde kullanılacak. Mısırlı kardeşlerimize Türkiye olarak hem şoförlerin eğitimi konusunda destek olacağız hem de teslim ettiğimiz araçların bakımını yapacağız. Tüm bu işbirlikleri ile ekonomi ve kalkınma alanında Mısır halkı ilerleyecek. Bunların hepsini elbirliği ile yapacağız" dedi.


Mısır ile farklı işbirlikleri yolda
Törende konuşan Mısır Çevre Bakanı Khaled Mohamed Fahmy ise; "Türkiye Mısır halkına yapmış olduğu yardımlar ile iki ülke arasında yapılabilecek işbirliklerinin en güzel örneği oldu. Bugün burada gerçekleştirilen tören iki ülkenin birlikte her zaman yeni işlere imza atacağının bir göstergesi… Çevre alanında Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanacağız. Bu protokol Türkiye ile olan işbirliğimizin derinleşmesi adına bir rehber olacak" dedi.


Tören sonunda Mısır Çevre Bakanı Khaled Mohamed Fahmy Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a Kuran'ı Kerim hediye etti. Daha sonra Khaled Mohamed Fahmy ve Erdoğan Bayraktar birlikte çöp toplama kamyonlarına bindiler. Temizlik işçileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Bayraktar işçilere bize her yer Trabzon sloganı olan atkıyı hediye etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir