• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Almanya'dan Rusya'ya doğal gaz tepkisi: Sevkiyatın azaltılması için hiçbir teknik neden yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattı için kullanılan bir türbin motorunun daha teknik nedenlerden ötürü durdurulduğunu ve bu nedenle hat üzerinden sevk edilen doğal gaz miktarının azalacağını duyurdu.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, Kuzey Akım için kullanılan Portovaya kompresör istasyonundaki Siemens türbin motorunun teknik nedenlerden ötürü durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, 27 Temmuz'dan itibaren Portovaya kompresör istasyonu üzerinden günlük azami 33 milyon metreküp doğal gaz sevk edilebileceği bildirildi. 

Gazprom, Siemens'a ait bir türbinin Kanada'da yapılan bakımlarının ardından Rusya'ya geri teslim edilmediği gerekçesiyle Kuzey Akım üzerinden doğal gaz sevkiyatını 15 Haziran'da yüzde 60 düşürmüştü. Son alınan kararla yüzde 40'lık kapasite yaklaşık yüzde 20'ye düşürülmüş oldu.

Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 1'den gaz akışının azalması için hiçbir teknik neden bulunmadığını belirtti.

Siemens de Kuzey Akım 1'in Kanada'da tamir edilerek geri gönderilen türbini konusunda Gazprom'un istediği tüm formların teslim edildiğini duyurdu.

Kuzey Akım, Rus gazını Almanya üzerinden Avrupa'ya taşıyan önemli hatlardan biri olarak biliniyor. Avrupa, ithal ettiği doğal gazın yaklaşık yüzde 40'ını Rusya'dan temin ediyordu.

Avrupa'da gaz fiyatları Gazprom'un kararıyla şu ana kadar yüzde 13 yükselmiş oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir