• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Bismil'de kan davası barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil'de 3 yıl önce belediye içinde başlayan kavga dışarıya taşmıştı. Çıkan olayda Suat Aydın yaşamını yitirmişti. 17 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.
Yaşanan olay sonrasında aralarına husumet giren Aydın ve Kortak aileleri, Ömer Çalı, Halim Aslan, Hasan Tanrıkulu ve Mehmet Can'ın araya girmesiyle, 2 bin kişinin katıldığı barış yemeğiyle barıştı.


Barış yemeğine Kaymakam Vehbi Bakır, Müftü Hanifi Ballı, HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez, kanat önderleri, bölge alimleri, AK Parti milletvekilleri Kutbettin Arzu, Ahmet İnan, İhsan Aslan ve CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu katıldı.


Barış yemeği programı, Hacı Ömer Cami İmamı Rıza Akdemir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Kaymakam Vehbi Bakır, barışan ailelere ve aracılara teşekkür etti.


Yemekte konuşan Müftü Hanifi Ballı, "Peygamberimiz, kan davalı iki aileyi barıştırmak, farz ibadetlerden sonra en hayırlı sevaplardan saymıştır. 1400 yıl önce Peygamber Arafat'ta bütün insanlara haykırarak, 'Şu eski cahiliye adetlerinizi ayaklarımın altına alıyorum' dedi. Peygamberimiz, 'Bütün insanlar hata yapabilir, hata yapanların en hayırlısı, hatasından ısrar etmeyendir' buyurdu" dedi..


Konuşmalardan sonra kan davalı iki ailenin fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek, barıştılar. Misafirlere yemek ikram edildi.


Kanaat önderi ve barışa aracı olan Ömer Çalı, "Allah ölen gencin babasının kalbine vicdan koydu. O da af etti. Allah da onu af etsin. Buraya gelen herkesten Allah razı olsun. Allah bir daha bizi böyle sebeplerden dolayı bir araya getirmesin. İyilik ve hayırlı sebeplerden dolayı bir araya getirsin" dedi.(Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir