• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Londra`daki yatılı İslam okulunda `şüpheli` yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediği ancak ‘şüpheli` olarak değerlendirildiği belirtildi.

Londra`nın güneydoğusundaki Chislehurst semtinde faaliyet gösteren “Darul-ulum yatılı İslam okulunda dün gece 12 sularında yangın çıktı. 4 itfaiye aracı ve 21 itfaiyeci ile müdahele edilen yangın yarım saat içinde kontrol altına alınırken, binada küçük bir hasarın oluştuğu kaydedildi.

Metropolitan polis teşkilatından yapılan açıklamada, yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediği, ancak olayı ‘şüpheli` olarak değerlendirdikleri ve soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Yatılı olarak kalan 128 öğrenci ve okul çalışanının tahliye edildiği yangın olayında, şimdiye kadar kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedildi.

Okulun bağlı olduğu bölgeden milletvekili Bob Neill olay sonrası yaptığı açıklamada, “Bu yangın bizi oldukça endişelendiriyor. Olay hakkında daha fazla bilgi edinilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

1988 yılında kurulan Darul-ulum yatılı okulunda, her birinde 2 öğrencinin kaldığı 130 oda bulunuyor.

4 gün önce de Londra`nın kuzeyinde faaliyet gösteren ve içinde caminin de bulunduğu İslam Kültür Merkezi`nde çıkan yangın sonucu bina tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Bina yakınında, ‘İngiliz aşırı sağcı grup EDL`ye ait pankartlar bulunmuş ve EDL`nin cami yetkililerine yönelik tehditkar mektuplar gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve bir İngiliz askerinin ölümüyle sonuçlanan Woolwich saldırısı sonrası, EDL taraftarları Müslümanlar aleyhinde ülke çapında gösteriler düzenlemiş ve bazı camilere molotof kokteyli saldırısında bulunmuştu. EDL taraftarlarının, cami ve İslam kültür merkezlerine saldırılarını devam ettirerek Woolwich saldırısına misilleme yaptığı ileri sürülmüştü.

Irkçılık ve din düşmanlığı yapanlara karşı yaptığı faaliyetlerle bilinen `Faith Matters` derneği de, Woolwich saldırısından bu yana İngiltere`deki 11 caminin farklı saldırılara hedef olduğuna dikkat çekmişti. Lincolnshire bölgesinde bulunan Grimsby camisi de Woolwich olayı sonrasında molotof kokteyli saldırısına uğramıştı.

 

Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir