• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Hem dini hem de fenni ilimlerin verildiği imam hatip okullarında öğrenciler çift kanatlı yetişiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Nezir Ceylan, imam hatip okullarının 2022 yılı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) gösterdiği başarıları değerlendirdi.

Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Nezir Ceylan

İmam hatip okullarının Türkiye genelinde bir başarısının olduğunu belirten Ceylan, bu okulların bu yılki sınavlarda başarılarının üzerine başarı kattıklarını anlattı.

İlk 100 bin kişiden 37 binin imam hatipli olduğu bilgisini paylaşan Ceylan, “İmam hatiplerin Türkiye’de okullaşma oranına baktığımız zaman bu yüzde 13’tür. Yüzde 13’lük okul sayısına göre ilk 100 binin yüzde 13’ü imam hatipli olması demek. Neredeyse yüzde 38’lik bir başarı söz konusudur.” dedi.

İmam hatiplerin başarı oranının okullaşma sayısını geçtiğini aktaran Ceylan, Türkiye’de imam hatiplilerin çok büyük bir başarısının söz konusu olduğunu kaydetti.

“Şu an imam hatip liselerimizin yüzde 96’sı dolmuş durumda”

İmam hatip okullarına yoğun bir teveccühün olduğunu vurgulayan Ceylan, “LGS’ ye yerleştirmeler açıldı ve şu an imam hatip liselerimizin yüzde 96’sı dolmuş durumda. Halen tercih edemeyen öğrencilerimiz varsa, yarından itibaren kendi illerinde boş kontenjan sön konusu ise imam hatip liselerimizi tercih edebilirler.” ifadelerini kullandı.

“Sadece bir okulda 15 öğrenci tıp fakültesini kazandı”

Batman’da da son 3-4 yılda imam hatip okullarının başarılarının üzerine başarı kattığına dikkat çeken Ceylan, şöyle devam etti:

“Geçen senelerde Batman birincisi çıkardığımız gibi bu sene de ilk 7 bine sözel puanda öğrencilerimiz girmeyi başardı. Sayısal puanda TP Fatma Zehra Anadolu İmam Hatip Lisemizde yaklaşık 15 öğrencimiz tıp fakültesi kazanmıştır. Başarı derecelerimizde ilk 5 bin ile 20 bin arasında çok sayıda öğrencimiz var.”

“İmam hatip ortaokullarımızın yüksek başarısı söz konusudur”

“LGS puanında da imam hatip ortaokullarımızın yüksek başarıları söz konusudur” diyen Ceylan, Mehmet Emin Şimşek İmam Hatip Lisesinin bünyesinde de bu sene ortaokul bölümünün açıldığını, bu sene ilk kayıt olduğu için öğrencilerin kimlikleriyle beraber okul idaresine gitmeleri durumunda kayıtlarını yapabilecekleri bilgisini paylaştı.

“Çocuklarımızı çift kanatlı yetiştiriyoruz”

Ceylan, imam hatip okullarında hem dini hem de fenni ilimlerin bir arada verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“İmam hatipler akademik alanında da çok başarılıdırlar. Velilerimiz eğitim anlamında bir çocuğun hem maddi yönden kabiliyetlerinin geliştirilmesini ister hem de manevi yönden. İmam hatiplerde bu iki eğitimi veriyoruz. Yani çocuklarımızı çift kanatlı yetiştiriyoruz.”

“Sözel ve sayısal alanındaki derslerin hepsi imam hatip okullarında eksiksiz verilmekte”

Velilerin çocuklarını rahatlıkla imam hatip lise ve ortaokullarına güven içinde gönderebileceklerini söyleyen Ceylan, “Çünkü sınıf mevcutlarımız ve fiziki şartlarımız gayet uygun durumda. İmam hatiplerde verilen eğitim milli eğitim müfredatının yerine getirmek bakımından diğer okullardan herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Gerek sözel alanındaki dersler gerek sayısal alanındaki derslerin hepsi imam hatip okullarında eksiksiz verilmektedir. Proje okullarımızda ise fen liselerinin müfredatının aynısı verilmektedir. Diğer okullarımızda da her alanda öğrencilerimiz yetiştirilmektedir.” dedi.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir