• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Hak Ararken Başkalarının Hakkını İhlal Etmemeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, trafik kazasında hayatını kaybeden MHP Hatay Genel Meclisi Üyesi Şıhça Şahan ile Reyhanlı patlamalarında ağır yaralanan ve Adana`daki tedavi sırasında yaşamını yitiren Mustafa Kuday`ın ailesine taziyede bulundu.

Taziyelerin ardından Ergin, AK Parti Reyhanlı Başkanlığında partililerle biraraya geldi.

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ergin, şunları söyledi:

"Hak, özgürlük arıyorsak bunları ararken başkalarının haklarını ihlal etmememiz gerekiyor. Evet hak arama özgürlüğü kutsaldır, aranmalıdır ama `ben bu hakkı arıyorum` diyerek kimse zulüm, eziyet yapma hakkına sahip değildir. Başkalarının hukukuna saygısızlık yapma hakkın yok. Benim özgürlük alanım sizin özgürlük sınırınızın başladığı yere kadardır. Ben sizin alanınıza müdehale ettiğim anda orada huzur, barış, adalet kalmaz. Onun için kamu otoritesi, devlet bu sınırlara tecavüzü önlemek için vardır, her bireyin de kendi içerisinde değerli kıymetli görüşleri vardır. Benim görüşüm önemlidir diyebilirsiniz ama görüşüme katılmazsanız ben şiddet uygularım dediğiniz anda siz toplumun huzurunu sabota etmiş olursunuz."

Demokrasinin herkesin doğuştan sahip olduğu temel hakları özgürce kullanabilmesi olduğunu fakat bunların meşru zeminde olması gerektiğini vurgulayan Ergin, "Hak arayışımız meşru zeminin dışına çıktığı anda meşruyetini kaybeder. Onun için hak aramaya, evrensel hukukun gereklerini yerine getirmeye evet ama toplumda kaos oluşturacak adımlara, çarşıda esnafın camını, çerçevesini indirmeye, insanların arabalarını yakmaya, evde ders çalışan çocuklarımızın çalışma ortamını sabota etmeye hayır. Hak arama özgürlüğüne sonuna kadar evet ama meşru sınırlar içerisinde. Bu meşru sınır da bir başkasının hakkını ihlal etme sınırıdır, o sınırı geçmeyeceğiz" diye konuştu.

Reyhanlı patlamayı anımsatan Ergin, "Türkiye bulunduğu coğrafya itibariyle çok önemli bir konumda. Bu cografyada gerek Balkanlar gerek Kafkaslar gerekse de Ortadoğu olsun bu bölge içinde hem istikrarlı hem yüksek hızla gelişen ve huzurun en yüksek olduğu bir cografya. Ama bu süreçte bölgede önemli bir potansiyel ve güç oluşturan Türkiye`nin bu ilerleyişine engel olma gayretleri var. Reyhanlı patlaması bunun bir adımıydı ama Reyhanlıların sağduyusuyla, metaneti, sabrı ve hadiselere yaklaşmasıyla örnek bir tavır ortaya koydu. Reyhanlı patlamasıyla sağlanmaya çalışan ortam sağlanamadı. Bu defa başka vesilelere tevessül ediliyor" dedi.

Ergin, açıklamasının ardından patlamada zarar gören Reyhanlı esnafını ziyaret etti.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir