• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Adıyaman Umut Kervanı üye ve gönüllüleriyle piknikte bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, cemaatle kılınan namaz akabinde İslam tarihi ve güncel konularda sorulan sorularla düzenlenen bilgi yarışması, yüzme ve sohbet eşliğinde hoş vakit geçirildi.

Onlarca kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte hedeflenen amaç; dinçleşmeyle birlikte gittikçe kaybolmaya yüz tutan dostlukların canlı tutulması ve yıl boyunca yapılan hayır faaliyetlerinde gönüllü olarak çalışan hayırseverlerin bir arada vakit geçirmesi oldu.

 

Yenilen yemeklerin ardından bir araya gelen vatandaşlara yönelik Asr Suresinin anlam ve tefsirini yapan Umut Kervanı gönüllüsü Lütfü Biçer, insanların kendilerini ahirete hazırlaması ve oradaki nimetlerden faydalanması için çalışması gerektiğini kaydetti.

İnsanın gençliğin kıymetini bilmediğini belirten Biçer, "Her gün insan için yenileniyor ve bir daha gençliğin geri gelmesi imkanı sana sağlanmıyor. Var mı gençliğini geri getirebilen insan? Yok. Öldükten sonra dünyaya dönen gördünüz mü? Oraya giden geri gelmiyor, o zaman defteri hayra çevirmeliyiz. Allah Azze ve Celle yemin ediyor ömrümüz üzerine. 'Sonra hepiniz zarardasınız.' diyor. Yok mu bundan bir kurtuluş yolu. Her gün ömrümüzden gidiyor, her gün zarar ediyoruz. Bizler İslami çalışmalarda en önde olarak hayatımıza bereket katmalı ve ömrümüzü bu yolda tüketmeliyiz." dedi.

Adıyaman Umut Kervanı Başkanı Mahmut Yıldırım ise, "Geleneksel hale gelen bu pikniklerdeki amacımız, kaybolmaya yüz tutan dostlukların canlı kalması ve helal dairede üye ve gönüllülerimizle birlikte eğlenmektir. Umut Kervanı bünyesinde yıl boyunca çalışmalarımıza sadece Allah rızası için destek veren bu kardeşlerimizle bir araya gelmek bizler için maddenin hâkim olmaya başladığı bir zamanda birbirlerini Allah için seven insanlar zümresine dâhil edeceği düşüncesine sahibiz. Rabbimiz bizleri kendi rızası dışına çıkmaktan muhafaza eylesin." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir