• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa`nın Avlusuna Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Safa Haber Ajansı`nın Mescid-i Aksa`da nöbet tutan cemaatten edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler üç grup halinde bugün sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa`ya baskın düzenledi. Avluda bir süre dolaşan grupların ayin yapma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Görgü tanıkları, Mescid-i Aksa`nın avlusunda çok sayıda işgal polisinin bulunduğunu, buna karşılık cemaatten ve ilim öğrencilerinden birçok Filistinlinin de Mescid-i Aksa`da nöbet tuttuğunu söyledi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskını nedeniyle Filistinlileri Mescid-i Aksa`ya girişleri sırasında sıkı denetimden geçirdiği ve kimlik kontrolü yaptığı, Mescid-i Aksa`nın avlusundaki ilim halkalarının da kışkırtıcı bir şekilde fotoğraflarının çekildiği belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskın çağrıları nedeniyle Mescid-i Aksa`da gerginliğin devam ettiği ve önümüzdeki saatlerde yeni baskınların olabileceği ifade edildi.

Bu arada Yahudi yerleşimcilerden bir grubun El-Halil kentinde Eski Belde semtinde bulunan Eski Çarşı`yı taşladığı ve 14 yaşındaki Sami Cabir isimli gencin başından yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. (Hürseda Haber)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir