• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
PYBS başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığının 5. 6. 7. 8. 9. 10. ve 11. sınıflar için yapılan Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) başladı.


Saat 10.00'da başlayan ve tek oturumda yapılacak olan sınav, 100 sorudan oluşuyor. Öğrencilere verilen süre ise, 120 dakika.


Heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen veliler, havanın sıcak olması nedeniyle gölgeliklere akın etti.


Sınav hakkında konuştuğumuz veliler, "Allah bütün çocukların çektiği zahmetlerin karşılığını versin. İnşallah bütün çocuklar kazanır" şeklinde konuştu.


Sınav sisteminin adaletsiz olduğunu vurgulayan, öğrenci velisi Osman Erdaş, "Sınava giren bütün çocuklara başarılar diliyorum. Allah haklarında hayırlısını eylesin. Ama burada bir haksızlık olduğu kanısındayım. Öğretmen çocuklarına ayrıcalık tanınıyor. Onların başvuru formları ayrıdır. Giriş belgeleri bile farklıdır. Öğretmen çocukları 200 küsur puan aldığı zaman bursluluk hakkı tanınıyor, ama benim çocuğum 450 puan almak zorundadır" şeklinde konuştu.


Allah'ın, bütün öğrencilerin çektiği zahmetlerin karşılığını vereceğini söyleyen Mensure Tuğrul, "Çocuğumu sınava getirdim. Çok çalıştı, inşallah kazanır. Bütün öğrencilerin kazanmasını istiyoruz. Allah hepsine başarı nasip etsin" dedi. ( Hüseyin Yalçın/Hüseyin Asana - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir