• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
İŞGALCİ TERÖRİSTLER!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalciler, Filistin’de terör estiriyor. Terörist rejimin askerleri Batı Yaka’nın farklı kentlerinde Filistinlilerin evlerine silahlarla baskın düzenliyor. İşgalcilerin Nablus kentinde dün sabah bir eve düzenlediği baskında Filistinli direnişçilerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Terör rejimi askerlerinin roketatarlarla vurduğu evde iki genç şehit oldu, 19 kişi de yaralandı. HAMAS, Filistinlilerin işgal güçlerine karşı ortaya koydukları direnişin Filistin halkının kahramanlığının ve işgale karşı mücadelesini sürdüreceğinin delili olduğunu söyledi.

Abdulselam Altun - DOĞRUHABER

Terör rejimi israilin Filistin halkına yönelik zulmü bitmek bilmiyor. İşgal güçleri her gün Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.

İşgal askerlerinin alışkanlık haline getirdiği günlük baskınlar, son dönemlerde Filistinlilerin direnişiyle karşılaşıyor. Filistinli gençlerin, evlerine baskın yapan teröristlere karşılık vermesiyle alıkoymalar artık eskisi kadar kolay olmuyor.

BASKINA DİRENENLERE ROKETATARLI SALDIRI

Terör rejimine bağlı askerler, dün sabah da Nablus kentinde bir eve baskın düzenledi.

Yerel kaynaklara göre, işgal güçleri özel kuvvetlerinin çok sayıda araçla Eski Belde semtindeki El-Yaseminiyye Mahallesi’ne baskın düzenlemesi üzerine çatışma çıktı.

Görgü tanıkları, baskın sırasında işgal güçlerinin Eski Belde semtine bakan Ra’su’l-Ayn Mahallesi’ndeki bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiğini ve El-Yaseminiyye Mahallesi’nde bir evi kuşattığını, eve yoğun bir şekilde ateş açtığını ve roket attığını, yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgeden ayrıldığını söyledi.

İşgal güçlerinin çekilmesinin ardından ilk yardım ekiplerinin işgal güçlerince hedef alınan eve ulaştığı kaydedildi.

Filistin Kızılay Derneği, 29 yaşındaki Abdurrahman Subh ve 22 yaşındaki Muhammed El-Azizi’nin işgal güçleriyle yaşanan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmalar sırasında şehit olduğunu açıkladı.

Subh ve El-Azizi’nin ağır yaralı olarak evden çıkarıldığı, fakat kısa süre sonra gençlerin şehit oldukları açıklandı.

Açıklamada ayrıca ilk yardım ekiplerinin 19 yaralıya müdahale ettiği, yaralılardan 10’unun gerçek mermilerle yaralandıkları ve üçünün durumunun ağır olduğu, ambulansların yaralılara ulaşmasının işgal güçlerince engellendiği ifade edildi.

HAMAS: NABLUS’TAKİ ÇATIŞMALAR HALKIMIZIN İŞGALE KARŞI KAHRAMANLIĞININ DELİLİ

HAMAS, Filistinli direnişçilerin Nablus kentinde işgal güçlerine karşı ortaya koydukları direnişin Filistin halkının kahramanlığının ve işgale karşı mücadelesini sürdüreceğinin delili olduğunu söyledi.

HAMAS sözcülerinden Abdüllatif El-Kanua, Nablus’a baskın düzenleyen işgal güçlerine karşı koyan Filistinli gençleri selamladı.

“Bu çatışmalar, halkımızın devriminin işgal sona ermeden durmayacağını gösteriyor” diyen El-Kanua, Nablus, Cenin ve Batı Yaka’nın tüm kentlerinin işgalcileri topraklarından süpürüp atana kadar direnişe devam edeceğini belirtti.

Filistinli gruplar da konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda işgale karşı direniş eylemlerinin tırmandırılması çağrısında bulundu.

El-Ahrar Hareketi, işgal güçlerinin ihlalleri ve cinayetleri karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştirirken, İslami Cihad Hareketi ise direniş ateşinin yanmaya devam edeceğini ve işgal rejiminin güvenliğini sarsmayı sürdüreceğini bildirdi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC) de tüm çeşitleriyle direnişin devam ettiğini ve işgal güçlerinin Filistin halkının direnişini durduramayacağını söyledi.

FİLİSTİNLİLER İŞGAL GÜÇLERİNİN BASKININA DİRENDİ

Öte yandan işgal güçlerinin cumartesi günkü bir baskını da Filistinli gençlerin direnişiyle karşılaştı.

Filistinli gençler işgal güçlerinin Silvan beldesinde evlere düzenlemek istediği baskınlara direndi ve Yahudi yerleşimcilere ait bir mahalleyi havai fişeklerle hedef aldı.

İşgal güçleri ise Silvan beldesinin Batnu’l-Heva Mahallesi’nde konuşlanarak Filistinlilerin evlerine doğru plastik mermilerle ateş açtı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attı.

Kudüslü kaynaklar, bazı çocukların, kadınların ve yaşlıların işgal güçlerinin evlere doğru ve sokak aralarında attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiklerini söyledi.

GEÇEN HAFTA FİLİSTİNLİLER İŞGAL GÜÇLERİYLE 60 NOKTADA ÇATIŞTI

Geçen hafta 60 noktada Filistinliler ve işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanırken Filistinli direnişçiler siyonistlere karşı çok sayıda eylem gerçekleştirdi. Söz konusu eylemlerde 4 işgal askeri ve siyonist yerleşimci yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir