• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Macron  Afrika'ya çıkarma yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeniden seçilmesinden üç ay sonra Afrika çıkartması yapıyor. Macron’un diplomatik önceliklerinden biri, Kıta’nın merkezindeki Kamerun'u, Sahel bölgesinde güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olan Benin'i ve Gine Bissau'yu ziyaret etmek olacak.

AFP’nin aktardığına göre Fransa Cumhurbaşkanlığı, Macron’un dört gün sürecek Afrika turunun ‘Fransa'nın Afrika Kıtası’yla ilişkisini yenileme sürecine olan bağlılığını’ yeniden teyit etmesini sağlayacağını bildirdi.

Emmanuel Macron, ilk döneminde aşırılık yanlılarıyla mücadele taahhüdü kapsamında Sahel ülkelerini ve Nijerya, Etiyopya ve Güney Afrika gibi Afrika'da Fransızca konuşmayan ülkeleri ziyaret etmeyi tercih ederken Gabon, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kamerun gibi Orta Afrika'da Fransız nüfuz sahasında bulunan ve aynı zamanda Çin, Rusya ve Almanya gibi diğer güçlerle siyasi ve ekonomik ilişkiler geliştiren ülkeleri ise ihmal etti. Ancak Macron, nisan ayında yeniden seçilmesinin ardından Avrupa dışına yapacağı bu ilk ziyaretle, ‘Afrika Kıtası’na verilen siyasi önceliği teyit eden bir sinyal göndermeyi’ planlıyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir