• DOLAR 32.582
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2432.141
  • ...
ABD`de silahlı saldırı: 5 ölü, 5 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Silahlı bir kişi tarafından Santa Monica Yüksekokulu yakınında düzenlenen saldırının ayrıntıları hakkında açıklamada bulunan polis yetkilileri, okul kampüsüne doğru ilerlerken yarı otomatik silahıyla ateş açan saldırganın olaydan on dakika önce babası ve erkek kardeşini öldürdüğünü ve birlikte oturdukları binada yangın çıktığını belirtti. Daha sonra okul yakınında bir adamı ve hemen ardından da okul kütüphanesinin dışında bir kadını öldüren ve 5 kişiyi yaralayan saldırganın ise polisin açtığı ateş sonucu öldüğü açıklandı.
 
Polisin verdiği bilgiye göre, yangın çıkan evinden ayrıldıktan sonra silahla tehdit ettiği bir kadının kullandığı araçla okul kampüsüne gelen saldırgan, araçtan inerek etrafa ateş açmaya başladı. Açılan ateş sonucu aracıyla giden bir kadın ile saldırganın kurşunlarına hedef olan şehir otobüsünde bulunan 3 kadın yaralandı. Araç içindeki kadının durumunun ciddi olduğunu belirten polis yetkilileri, hafif yaralanan otobüsteki kadınların ise hastanede tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildiğini kaydetti.
 
Polis araçlarına, yoldan geçen araç ve yayalara ateş etmeye devam eden saldırganın kurşunlarına hedef olan içinde 2 kişi bulunan aracın da bir apartman duvarına çarpması sonucu sürücünün öldüğü, diğer yolcunun da ağır yaralandığı belirtildi.
 
Görgü tanıkları olaydan sonra saldırganın sakin bir şekilde yürüyerek kampüse girdiğini ve kütüphanenin önünde bir kadına ateş açarak ağır yaraladığını söyledi. Polis yetkilieri vurulan kadının 3 saat sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Daha sonra kütüphaneye girerek ateş açmaya devam eden saldırgan binaya giren polisler tarafından vurularak öldürüldü. Polis sözcüsü Richard Lewis, polisin yaptığı aramalarda saldırganın çantasında AR-15 tipi saldırı tüfeği ve bir tabancanın da aralarında olduğu çeşitli silahlar ile mermi dolu şarjörler bulunduğunu söyledi.
 
Associated Press haber ajnasına konuşan polis yetkilileri, saldırıların bir aile içi şiddet olayı sonucu başladığının belirlendiğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir