• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Eğitim-Bir-Sen'in Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Dünyanın sayılı tarihi ve kültürel zenginliklerini barındıran Midyat'ın tarihini ve yaşamını konu alan fotoğraf yarışması düzenlendi. Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilciliği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Ortaokul ve Lise öğrenciler arasında yapılan fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.


Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Midyat'ın doğal, tarihi güzelliklerini ve yerel değerlerini yaşatmak, öğrencilere fotoğraf sanatını özendirmek amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.


Öğrencilerin yaşadıkları şehri sahiplenmeleri ve korumalarının önemine değinen Altay, tarihi çok eskilere dayanan Midyat'ın tanıtılmasının önemine işaret ederek, düzenledikleri "Midyat'ı Anlat 1. Fotoğraf Yarışması"nda, bir aylık süre içinde öğrencilerin seçici kurula 19 kare fotoğraf sunduğunu belirtti.


Fotoğrafların, seçici kurul tarafından değerlendirildiğini belirten Altay, "Görevli öğretmen arkadaşlarımız yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Midyat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Hülya Yıldız birinci, Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sümeyye Mete ikinci ve Mustafa Kemal Ortaokulu Öğrencisi Saliha Taş üçüncü oldu" dedi.


Yarışma ile gelecek kuşaklara aktarılacak fotoğrafların Midyat'ın daha iyi tanıtılacağını vurgulayan Altay, "Midyat'ın doğal güzelliklerini, tarihi ve yerel değerlerini, kentsel ve kırsal dokusunu, kültürel ve sosyal yaşamını anlatacak ve gelecek kuşaklara birer belge niteliğinde aktaracak öğeleri elde edip kentin tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçla lise ve ortaokul öğrencileri arasında fotoğraf sanatını özendirerek ve bu sanatın kentimizde gelişimine yeni özgün yaklaşımlarla katkı sağlamak amacıyla bu yarışma düzenledik" diye konuştu.


Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilciliği'nde düzenlenen bir törenle takdim edildi.


Yarışmada birinci olan Midyat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Hülya Yıldız'a fotoğraf makinesi ödülü Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Midyat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Esat Öncel tarafından verildi.


İkinci olan Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sümeyye Mete'ye 200 TL ve üçüncü olan Mustafa Kemal Ortaokulu Öğrencisi Saliha Taş'a 100 TL para ödülünü Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Gazipaşa Ortaokulu Öğretmeni Fatma Yıldız verdi. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir