• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Türkiye ile Tacikistan arasında güvenlik iş birliği anlaşması imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Soylu, Rahimzoda'yı, İçişleri Bakanlığında resmi törenle karşıladı. Rahimzoda'nın tören mangasını selamlaması ve şeref defterini imzalamasının ardından Soylu, konuk bakanı makamında ağırladı.

Soylu, yaptığı konuşmada, mayıs ayında Tacikistan’daki elim olaylardan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, benzeri olayların bir daha yaşanmaması temennisini dile getirdi.

Bugünün dünyasında birçok zorlu sınamayla karşı karşıya olunduğuna işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Suriye, Afganistan ve Ukrayna krizleri uluslararası ve ülkeler arası iş birliğinin önemini, hele de medeniyet kardeşi olan bizlerin iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Terörle mücadele başta olmak üzere uyuşturucu, sınır aşan suçlar, kaçakçılık ve organize suçlar, siber suçlar, mali suçlar ile göç ve afet yönetimi konusunda birbirimizle adım atacağımız çok alan bulunduğunu ve bunların bir bölümünü de başarılı bir şekilde yönettiğimizi ama tümüyle ilgili önümüzdeki süreçlerde daha güçlü bir ivmeye ihtiyacımız olduğunu belirtmeliyim. İmzalayacağımız güvenlik iş birliği anlaşmasında son bir yılda sizlerin çok önemli bir katkısının olduğunu biliyorum. Bu nedenle de minnetlerimizi, şükranlarımızı ifade etmek istiyorum."

- "Daha fazla iş birliği yapmamız gerekiyor"

Tacikistan İçişleri Bakanı Rahimzoda da Türkiye'ye yaptığı bu ziyaretin iki ülke ilişkilerinin gelişmesine yardımcı olacağını belirtti.

Türkiye ile Tacikistan arasında şu anda iyi ilişkilerin bulunduğunu dile getiren Rahimzoda, bunun da iki ülkenin cumhurbaşkanlarının dostluğundan kaynaklandığını vurguladı.

İki devlet ile millet arasında derin geçmişe dayanan ortak bir medeniyetin bulunduğunu, bunun da Türkiye ile Tacikistan arasında daha fazla iş birliği yapılmasını gerektirdiğine dikkati çeken Rahimzoda, şunları söyledi:

"Sınır aşan suçlar, organize suçlar ve özellikle terörle daha fazla mücadele etmek için bu ortak noktalardan faydalanmalıyız. Dünyada birçok tehditle karşı karşıyayız. Bu da aslında genel anlamda bütün dünyanın endişelenmesine sebep oluyor. O nedenle terörle mücadele, silah kaçakçılığı, uyuşturucu, sınır aşan suçlar, organize suçlar konusunda daha fazla iş birliği yapmamız gerekiyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir