• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
"Destur bre edepsizler!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Osmanlı'nın başkenti Bursa'da Kanuni Sultan Süleyman, Sultan 3. Murat ve ilk Osmanlı halifesi Yavuz Sultan Selim'in isimleri bazı içki firmaları tarafından şarap markası olarak kullanıldı.

 

Bir içki firması ürettiği şarapların şişesini, Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan 3. Murad'ın kaftanlarıyla süslerken, padişahların isimlerini de şarap markası olarak kullanıyor.

 

Osmanlı padişahlarına Osmanlı'nın başkenti olan Bursa'da yapılan hakarete tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Bu edepsizliğe yetkililer nasıl izin verir?

Saadet Partisi Osmangazi ilçe başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla Osmanlı padişahlarına yapılan saygısızlığı sert bir dille kınadı. Basın açıklamasını okuyan Saadet partisi Osmangazi ilçe başkan yardımcısı Erdoğan Aydın, "Bizim ecdadımız 700 sene dünyaya üç kıtada hükmettiler. Hakkı üstün tutan, İslamiyet uğruna cihat etmiş padişahların isimlerini şarap markası yaptılar. Şarap üretimi yapan bir firmanın pazarına meze yapılan Osmanlı Padişahlarının isimleri ve kıyafetleri şişelere konuldu. Milletin ecdadını karalama kampanyasının bir parçası olan bu edepsizliğe yetkililerin nasıl izin verdiği düşündürüyor." ifadelerini kullandı.

 

"Destuur bre edepsizler" diyerek konuşmasına devam eden Aydın, "Yapılan bu edepsizlik İslam'ı ifsad projesinin bir ayağıdır. Malum diziyle Kanuni Sultan Süleyman kötülenirken, başımıza şimdi de bu çıktı. Bu tür çirkin faaliyetler İslam'a leke sürmekten başka bir şey değildir. Osmanlı Padişahlarının isimlerini kirletmeye çalışıyorlar. Bu çirkin şey derhal durdurulmalı. Ecdada hakaret edilmekten de vazgeçilmelidir." dedi.
Basın açıklamasından sonra Bursa Kent Meydanı'na stant açıp Osmanlı padişahlarına yapılan hakareti halka teşhir eden Saadet partililer, her hafta sonu bir basın açıklaması düzenleyeceklerini bildirdiler. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir