• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Sivas'ta İslami El Sanatları Sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergi açılışı ve sertifika töreni düzenlendi. Merkezde açılan hüsn-ü hat, tezhip, ebru, kaat'ı ve minyatür, deri ve cilt kaplama, ahşap oymacılığı, ahşap üzerine metal kaplamacılığı, bakır ve rölyef, ney kurslarından ücretsiz olarak faydalanan ve gönüllü eğitmenlerden el sanatları öğrenen kursiyerlerin yaptığı eserler sergilendi.

 

Törene, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Müftüsü Yusuf Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sebahattin Erbıyık, PTT Sivas Başmüdürü Cafer Bolat, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, İl Protokolü, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda ilk konuşmayı yapan Sivas Belediyesi İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Ercan Serttaş, "150 yıl tarihi geçmişiyle atıl durumda kalan ve bu haliyle kaderine terk edilen eski adıyla Çorapçıhanı, belediyemiz tarafından kültür ve sanat merkezi olarak yeniden düzenlendi" dedi.

 

"Bu tablo karşısında duygulanmamak mümkün değil"

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, kültürel faaliyetlere verdiği değer dolayısıyla Başkan Ürgüp'e teşekkür ederek şunları söyledi: "Bu ortamda duygulanmamak mümkün değil. Sivas'ın güzelliklere ihtiyacı var. Sivas'ın bu etkinliklere ihtiyacı var. Hem sanata hem de böyle mimari güzelliklerin korunmasına ihtiyacı var. Ben burada kursiyerlerimize katkı sağlayan hocalarımıza ve büyük bir özveriyle İslam sanatının yaşatılmasında büyük emeği geçen özverili kursiyerlerimize teşekkür ediyorum."

 

"Yıkılmak üzere olan bir mekânı takdirle anılan bir mekâna dönüştürdük"

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yaptığı konuşmada yapılan kültür merkeziyle birçok güzelliğin aynı anda yaşanmasına vesile olduklarını kaydederek, "Buranın önceki halini bileniniz vardır. Yıkılmak üzere olan bir mekândı. Bizden önceki dönemde satın alınmıştı ama restorasyonuna girilmemişti. Restorasyonuna girdik, böyle bir şey ortaya çıktı. Tabii ki benim burada böylesi yaklaşımlarıma vesile olan birinci derecede öncelik İhramcızade Hazretleridir. Buranın kültür ve sanat merkezi olması önemlidir ama, daha önemlisi İhramcızade İsmail Hakkı Hazretlerinin misafirlerini, ihramlarını kabul ettiği bir mekân. Buraya Türkiye'nin her tarafından insanlar geliyor şu anda. İhramcızade Hazretleri zamanında da öyleydi. Burada 9 ayrı branşta faaliyet gösteriliyor." ifadelerini kullandı.

 

Törende bir konuşma da Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin yaparak, "İslam insanoğlunun tüm ihtiyacını karşılayan bir dindir. Tüm peygamberlerin hayatlarına göz attığımızda insanın hem maddi hem manevi yönünü ele almışlardır."dedi.

 

Konuşmaların ardından, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi'nde 9 ayrı dalda açılan ve 8 ay süren kurslara katılan 57 kişiye sertifikaları verildi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve İl Müftüsü Yusuf Şahin, her daldan bir kursiyere sertifikasını takdim etti.

 

Törende ayrıca tasavvuf müziği ve ney dinletisi de sunuldu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir