• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
Hamas`dan 100 Bin Gazzeli Öğrenciye Yaz Kampı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Hareketi Gazze Şeridi`nde 100 bin öğrencinin katılacağı "Geri Dönüş Nesli" isimli yaz kamplarının açılışını yaptı.

"Geri Dönüş Nesli" yaz kamplarının açılışında konuşan Gazze`deki Filistin Hükümeti Gençlik ve Spor Bakanı Muhammed el-Medhun, bu neslin çocuklarında ve gençlerinde işgal altındaki Filistin topraklarını geri alacaklarına dair birçok işaret gördüğünü söyledi.

Hamas Hareketi liderlerinden Halil el-Hayye ise kampın hedefinin ilkokul ve lise seviyesindeki öğrencilere İslam ahlakının öğretilmesi, hobileriyle uğraşmalarına fırsat verilerek güzel ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlanması olduğunu belirtti. Hayye, kampın hedefleri arasında Filistin, Kudüs ve Filistin davası bilincinin verilmesi olduğunu ifade etti.

Hayye, 1948`de işgal edilen Filistin topraklarına dönüş bilincini çocuklara vermek amacıyla kampın sembolü olarak "anahtar"ın seçildiğini belirtti.

Bu çocukların geri dönüş nesli olduğunu vurgulayan Hayye, öğrencilerin en güzel şekilde eğitilmeleri gerektiğine dikkati çekti.

100 bin öğrencinin katılacağı "Geri Dönüş Nesli" isimli yaz kampı için Gazze Şeridi`nin farklı bölgelerinde 700 çadır kuruldu. Kampın 1 ay sürmesi hedefleniyor. (AA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir