• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
YAR DER`den Suriyeli Mültecilere Yardım - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR DER ), iç savaştan kaçarak Şanlıurfa`ya sığınan 43 aileye çeşitli yardımlarda bulundu.
 
Ülkelerinden kaçarak Türkiye`ye gelen Suriyeli Müslümanların sokaklarda kaldıklarını belirten YAR DER Başkanı İbrahim Halil Bilen, "Zalim oğlu zalimden kaçan Suriyeli aileler memleketimize sığınmışlar. Üzerlerinde sadece bir elbiseyle gelmişler. Bazen parkta bazen de sokakta kalan bu kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Onlar sokakta yatarken bizler nasıl rahat uyuyabiliriz. Suriyeli kardeşlerimiz muhacirler gibi yurtlarını terk etmek zorunda kalmışlardır biz de Yardım Eli Derneği olarak Ensar olma görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu niyetle dernek gönüllülerimiz kadın, erkek, genç demeden bu yardımlar için seferber oldular. Bu doğrultuda Suriyeli 43 aileye gıda, yatak, battaniye, beyaz eşya vb. yardımlarda bulunarak kardeşlik görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz" dedi.
 
Hayırsever Müslümanlara seslenen Bilen, "Resulullah (sav) buyuruyor ki, `Siz birbirinize merhamet edin ki Allah da size merhamet etsin` bundan dolayı bizler birbirimize merhamet etmek zorundayız. Hele hele şu an içerisinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde Allah`ın bire on verdiğinin farkında olalım ve bu Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım, onlara yardım elimizi uzatalım" dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir