• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Kırmızı örümcek hastalığına karşı üreticilere destek verilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ziyarette çiftçiler, özellikle seralarda kullanılan naylon taleplerinin karşılanması ve seralarda salatalık ürünlerinde verimi düşüren kırmızı örümcek hastalığına karşı yetkililerin girişimde bulunması gerektiğini belirtti.

Çiftçilerin sorunlarını dinleyip taleplerini not eden HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, çiftçilere naylon, mazot, gübre ve ilaç desteği verilip kırmızı örümcek hastalığına karşı da ziraat mühendislerinin çiftçilere destek vermesi gerektiğini söyledi.

"Çiftçiler giderlerinin yüksek olmasından şikâyetçi"

Sık sık çiftçileri ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, "Buradaki mahalle temsilcilerimiz ile birlikte özellikle seracılık yapan çiftçileri ziyaret ettik. Çiftçilerimizden yaşadıkları sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledik. Son zamanlarda çiftçilerin yaşadığı bazı sıkıntılar var. Şu an yaşanan hayat pahalılığı herkesin malumudur. Çiftçiler özellikle giderlerinin yüksek olmasından şikâyet etmektedirler." dedi.

"Hastalığa karşı çiftçilere destek verilmeli"

Maliyetlerdeki artışın çiftçileri zor durumda bıraktığını vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

Aynı şekilde bulunduğumuz seralarda domates ve salatalık ekilmektedir. Tabi ki salatalıklara bir bitki hastalığı vurmuştur. Çiftçiler salatalıklarda kırmızı örümcek denilen hastalığa karşı çare bulunmasını istiyorlar. Çiftçiler bunun için yetkililerden ziraat mühendisi göndermelerini ve buradaki hastalığa çare bulmalarını ifade ediyorlar. Biz buradan bu çağrımızı yineliyoruz; yetkililerin çiftçilerimize ziraat mühendisi yönlendirmelerini ve mevcut kırmızı örümcek hastalığına çözüm bulmaları için çalışma başlatmalarını talep ediyoruz.

"Çiftçilere gübre, ilaç, naylon ve mazot desteği verilmeli"

Seracılık yapan çiftçilere naylon desteğinin de verilmesi gerektiğini kaydeden Durmaz, "Beldede bulunan seracıların bir kısmına naylon desteği yapılmış ama bazı seracılara yardımlar verilmemiş. Özellikle çiftçilere yönelik yardımların çoğaltılması lazım. Çünkü seracılık yapan çiftçilerimizin giderleri artmıştır. Bunun için en azından çiftçilere gübre, ilaç, naylon ve mazot desteğinde bulunulması çiftçileri biraz daha rahatlatacaktır. HÜDA PAR olarak bugüne kadar halkın ve çiftçilerin arasında olmaya çalıştık, inşallah bundan sonra da vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmeye, sorunlarının tespiti için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir