• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
SÜTAŞ'tan Bingöl'e 1000 kişilik istihdam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜSİAD ve SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ile birlikte Bingöl'de SÜTAŞ tarafından yapılacak tesis için alan incelemesi yaptı.

"Bingöl ve Doğu Anadolu Bölgesi için bir kazanç olacak"

Yapılacak tesis için alan incelemesi yaparken Gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, SÜTAŞ'ın Bingöl'de yatırım kararı almasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Yapılacak yatırım sadece Bingöl için değil, Doğu Anadolu Bölgesi için bir kazanç olacak" belirtti.

 

"Çalışmalar sonucu bölgenin bir sütçülük merkezi olabileceği kanaatine vardık"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la birlikte Bingöl'e kurulacak tesis için arazi incelemesi yapan SÜTAŞ yetkilisi Muharrem Yılmaz, " Bir süredir, ikliminin bize sağladığı imkânlarla ilgili çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonucu bölgenin bir sütçülük merkezi olabileceği kanaatine vardık. Bu bölgede yatırım kararı aldık. SÜTAŞ'ın mutlu inekleri bu bölgeye bereket getirecek. Bu tabi çok önemli bir sektör. Süt işi lokomotif bir sektör, birçok sektörü beraberinde sürüklüyor ve beraberinde yaşatıyor. O bakımdan bölgeye önemli bir ekonomik hareketlilik kazandıracağını düşünüyoruz. Onun için de hızla başlayıp tamamlama heyecanındayız." dedi.

 

"Yatırım tamamlandığında bin kişiyi istihdam eder"

Bingöl'ü tercih etmelerinin sebebini de belirten SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Bingöl hayvancılık kültürü olan bir yer. İkincisi, Bingöl çok önemli bir kavşak. Biz Bingöl'de bir iş yaparsak zannediyorum çevreye de çok önemli bir etki yapar. Çünkü Muş 100 kilometre, Elazığ 130 kilometre, Diyarbakır ve Erzurum keza öyle. Yatırımlar tamamlandığı anda bölgede çok büyük istihdam etkisi olacak. Bu yatırım tamamlandığında bin kişiyi istihdam eder. Ancak, işletmede çalışanlar önemli değildir. Onun 3 katı, 5 katı lojistiğinde, nakliyesinde, süt üreticileri olacak etrafında çiftliklerde çalışanlar olacak. Ondan dolayı çok geniş bir istihdam etkisi olur bu bölgeye." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir