• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Suudi Prensin Para Şımarıklığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan Kralı Abdullah`ın yeğeni Prens Velid bin Tellal, ABD dergisi Forbes`e derginin her yıl yayınladığı ``dünyanın en zenginleri listesi``nin hatalı olduğu suçlamasıyla dava açtı.

PRENS DAVAYI ``İFTİRA`` SUÇLAMASIYLA AÇTI

Prens Velid bin Tellal, kendisini dünyanın en zenginleri listesinde 26. sırada gösteren dergiye karşı ``Ortadoğulu zenginlere karşı önyargılı olduğu`` suçlamasıyla iftira davası açtı. velid bin Tellal, dergiyi, 29,6 milyar dolar olan servetini 20 milyar dolar olarak göstermekle suçluyor.

Velid bin Tellal`ın Citigroup, News Corp., Apple ve başka büyük şirketlerde hisseleri bulunuyor. Tellal ayrıca New York, Londra ve Paris`te bazı lüks otellerin sahibi...

Forbes`in 2013 yılına ait listesinin 4 Mart`ta yayınlanmasının ardından Velid bin Tellal açıklama yaparak listenin yanlış olduğunu söylemişti.

FORBES DERGİSİ, TELLAL`IN İDDİALARINI YALANLAMAK İÇİN MAKALE YAYINLADI

Dergi ise 25 Mart`ta prensin iddialarını çürütmek için ``derinlemesine`` bir makale yayınladı. Hatta makalede prensin sahip olduğu firmalara ait mal bildirimlerinin şeffaf olmadığına dair dokundurmalarda da bulunuldu.

Dünyanın en zenginleri listesindeki sırası tartışmalı olan Velid`in serveti arasında beş yapay göl bile var...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir