• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
`Aleviler, Olayların İçine Çekilmek İsteniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, ülkenin barış ve sükûnete ihtiyacı olduğunu belirterek, "Aleviler hep bu tür olayların içerisine çekilmek istenmiştir. Bizim şiddetle anılmamız ve buna fırsat vermemiz mümkün değil. Şiddet Aleviliğin temel felsefesine aykırıdır." dedi.

Hortoğlu, polisle sürekli çatışmanın doğru olmadığını ifade etti. Eylemlerin başta demokratik bir hak talebiyle başladığını ancak daha sonra çığırından çıkarak başka bir noktaya kaydığını dile getirdi. İllegal örgütlerin bu tür ortamları sevdiğini ifade eden Hortoğlu, Alevilerin de bu tür olayların içine çekilmek istendiğini vurguladı ve ekledi: "Bizim şiddetle anılmamız ve buna fırsat vermemiz mümkün değil. Şiddet Aleviliğin temel felsefesine aykırıdır."

 Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, çevre eyleminden çıkarak polisle çatışmaya dönen gösterilerin sona ermesi çağrısında bulundu. Türkiye tarihinde bu tür eylemlerin illegal örgütler tarafından çok iyi değerlendirildiğini söyleyen Hortoğlu, "İllegal örgütler, böyle ortamları seviyorlar. Bu sebepten ötürü kargaşa dönemleri illegal örgütlerin isteyip de bulamadıkları şeylerdir. Bulanık sularda balık avlamak her zaman kolaydır." dedi.

Demokratik talepleri ifade etmenin otobüs yakarak insanlara zarar vermek olmadığını vurgulayan Hortoğlu, "Haklı davada haksız duruma düşmemek gerekiyor. Karşılıklı inatlaşma ve zarar vermeyle bu işlerin çözülmesi mümkün değil. Bugünün dünyasında mücadele etme yöntemi icbar değil ikna iledir." uyarısında bulundu.

Cengiz Hortoğlu, bu tür olaylarda Alevilerin muhalif tavır içerisine çekilmek istendiğini de kaydetti. Buna izin vermeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu: "Aleviler üzerinden muhalif tavır gerçekleştirmek bizim için çok kullanılan bir argüman. Aleviler hep bu tür olayların içerisine çekilmek istenmiştir. Bizim şiddetle anılmamız ve buna fırsat vermemiz mümkün değil. Şiddet Aleviliğin temel felsefesine aykırıdır."

Zaman

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir