• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
`Banka Keyfi Uygulama Yapıyor`(yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT- Tokat`ta yakın bir arkadaşına kefil olduktan sonra Tokat Halk Bankası tarafından maaşı bloke olan ve satış yaptığı otomobile haciz konulduğunu belirten Sosyolog Cemil Arslan bir basın açıklaması yaparak bankaya tepki gösterdi.

Tokat Halk Bankası önünde basın açıklaması yapan Arslan`a, Eğitim İlke-Sen Yönetim Kurulu da destek verdi. Arslan okuduğu basın açıklamasında, bankanın haksız ve hukuksuz keyfi uygulama belirtti.

Kim olursa, hangi kurum olursa olsun haksızlığa, hukuksuzluğa, keyfiliğe, sömürüye, eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı sessiz, etkisiz ve tepkisiz kalmayacaklarını ifade eden Arslan, mağduriyetini şöyle dile getirdi: "En başta; bir arkadaşıma kefilliğim nedeniyle, maaşımdan kesinti olmasına rağmen bütün maaş hesabıma bloke koydurdular. Hiçbir şekilde hukuk kurallarıyla, ahlaki, vicdani ve insani anlayışla kesinlikle bağdaşmayan bu hukuksuz tutumlarını uzun süre devam ettirdiler. Bu yetmedi, noter satışı yapmış otomobilime daha sonra haciz ve yakalama koydurdular. İşlemlerinin yanlış olduğunu, usullere aykırı olduğunu, noter satışından sonra haciz yapılamayacağını kendilerine uygun şekilde izah ettim, dinlemek ve anlamak istemediler. Bu sorun, bir ölçüde trafikle noter arasındaki iletişimsizlik nedeniyle gerçekleşmiştir. Tamam, ona da bir şey demedim. Banka yetkilisi bir arkadaşla Tokat 2.İcra Müdürlüğüne gittik. İcra Müdür Yardımcısı, Bankanın yapmış oldukları işlemin yasalara aykırı olduğunu, araç üzerindeki haciz ve yakalamanın derhal kaldırılması gerektiğini kendilerine belirtti. Ancak araç üzerindeki haciz ve yakalama, halen devam etmektedir. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında maaş hesabımın tamamına yine haciz koydurdular. Avukatımla Tokat 1.İcra Müdürlüğüne itiraz ederek hukuka aykırı bu kararın iptal edilmesini ve geçersiz kılınmasını sağladık. Daha sonra araç üzerindeki haciz kararını yenilediler. Yaklaşık 4 ay önce Banka Müdürüne Avukatımla birlikte dilekçe yazdım. Banka Müdürü, sözlü olarak şahsıma "Kesinlikle haciz kararını kaldırmam, ne yaparsanız yapın, isterseniz mahkemeye başvurabilirsiniz" dedi ve dilekçeme yazılı olarak en kısa zamanda cevap vereceğini söyledi, halen bir yanıt vermiş değil. Mahkeme süreci başladı. İcra Mahkemesi`nin Halk Bankası Tokat Şubesine göndermiş olduğu yazıya yanıt vermediler ve Mahkeme, ileri bir tarihe ertelendi. Dolayısıyla yargı kararı kasten geciktirildi ve mağdur edildim. Mahkemenin sonuçlanması aşamasına girilirken; Avukatım ve şahsımdan Mahkeme sürecinden vazgeçmek koşuluyla araç üzerindeki haciz ve yakalamanın kaldırılacağını ifade ettiler. Şayet bundan vazgeçmez isek; Bankanın bize karşı tavır ve tutumunun değişeceğini ima ederek adeta aba altından sopa göstermeye çalışıyorlar.

"Arslan basın açıklamasının sonunda; yasal, meşru, insani, ahlaki ve vicdani mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini ifade ederek basın açıklamasını sonlandırdı. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir